Μη λειτουργία Παιδικής Κατασκήνωσης Δήμου Τρίπολης

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι παρά την προετοιμασία και όλες τις απαραίτητες ενέργειες που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του με σκοπό την άρτια οργάνωση και λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης στην Κοινότητα του Παραλίου Άστρους, το Καλοκαίρι του 2020, τελικά αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.
Ειδικότερα και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας που διαμορφώθηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες του Δήμου μερίμνησαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμη η έναρξη της λειτουργίας της κατασκήνωσης με το πέρας του σχολικού έτους . Προς το σκοπό αυτό λήφθηκε σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 153/6-4-2020), υποβλήθηκε φάκελος αδειοδότησης λειτουργίας της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συντάχθηκε και υλοποιήθηκε ανοιχτός ηλεκτρονικό διαγωνισμός για την προμήθεια των τροφίμων , συντάχθηκαν όλες οι απαιτούμενες μελέτες για την προμήθεια όλων των αναγκαίων αγαθών καθώς και των απαιτούμενων υπηρεσιών συντήρησης, καθαρισμού, αποκατάστασης ζημιών, βλαβών κ.λ.π.
Η απόφαση για τη μη λειτουργία τους αυτό το καλοκαίρι ελήφθη ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προστασίας της υγείας των κατασκηνωτών (παιδιών και εργαζομένων) και γενικότερα προστασίας της δημόσιας υγείας.
Αναμένοντας τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία σημειωτέον εκδόθηκε την 18η -6-2020, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για την ασφαλή λειτουργία της , εξετάζοντας εναλλακτικές πρακτικές και τρόπους.
Όμως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οδηγίες της εγκυκλίου του Υπουργείου (Δ11/οικ.23973/811/18-6-2020), την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά τη δομή και τη διάρθρωση της κατασκήνωσης του Δήμου μας, την κτιριακή και υλικοτεχνική της υποδομή, τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εξασφάλιση της άρτιας και ασφαλούς λειτουργία της, τα οργανωτικά μέτρα και τον καθορισμό των διαδικασιών που τίθενται από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID -19 και προσδιορίζονται αναλυτικά στην παραπάνω εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , θεωρούμε ότι επί της ουσίας αφ’ ενός ακυρώνεται η ελεύθερη χαρά και η διασκέδαση των παιδιών, αφετέρου δεν αποκλείεται η πιθανότητα εμφάνισης δυσμενών καταστάσεων από απρόβλεπτους και εξωγενείς παράγοντες.
Σταθμίζοντας τα οφέλη από τις παροχές της κατασκήνωσης προς τα παιδιά και τους γονείς σε σχέση με την πιθανότητα εμφάνισης δυσμενών καταστάσεων για την υγεία τους είναι προφανές ότι πρέπει να προτάξουμε το αγαθό της υγείας.
Πιστεύοντας ότι συμβάλλουμε κι εμείς με τη στάση μας στη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμόρφωσε η πανδημία, μέχρις ότου βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία , δίνουμε ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους για το επόμενο καλοκαίρι, μεριμνώντας για βελτιώσεις και αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τη διαμονή τους στην κατασκήνωσή μας και υποσχόμενοι ότι θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε αυτή τη δράση με εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας και δραστηριότητες στο Δήμο μας, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας υπαγορεύουν οι παρούσες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

25 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους 665 οι προσβληθέντες

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 665.

Παράταση ώς τις 18 Νοεμβρίου για αιτήσεις από επιχειρήσεις που επλήγησαν από την covid-19

Παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, η προθεσμία για την υποβολή, από τις επιχειρήσεις, αιτήσεων ένταξης στην...

500 rapid tests από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού

Παραδόθηκαν σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 500 rapid test για τις ανάγκες προληπτικού έλεγχου αθλητών ομαδικών αθλημάτων σε σωματεία της Αρκαδίας.

Μπάσκετ-Προκριματικά Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021: Το πρόγραμμα της εθνικής με Βουλγαρία και Σλοβενία

Η εθνική γυναικών θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενόψει των δύο αγώνων της με τη Βουλγαρία και τη...

Πρόγραμμα προβολών Cine Ville: 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου ΣΚΟΥΜΠΙ ΝΤΟΥ (Μεταγλ.)SCOOB! GRΠώς ξεκίνησε μία από τις πιο διάσημες φιλίες...

Δημοφιλή

Όλα τα φώτα στην Emily!

Γράφει η Γεωργία Κακή Ναι, μιλάω για τη νέα σειρά #emilyinparis. Μία καθαρόαιμη ρομαντική κομεντί που από την...

Εορτασμός εθνικής επετείου από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης και το Πολεμικό Μουσείο

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης ως συνδιοργανωτές, υπερβαίνωντας τα όποια εμπόδια τίθενται εξαιτίας της πανδημίας...

Για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση θα ζητήσουμε περισσότερα

Το παρόν, εν πολλώ, καθορίζεται από τα  ερωτήματα που θέτουμε για το παρελθόν. Συνήθως τα έθνη - κράτη, αυτή...

Και γυμνασμένοι και δημιουργικοί με το ATHLETA CREATIVE CENTER!

Το Athleta Creative Fitness Center μπήκε στη ζωή μας στις αρχές Οκτωβρίου του 2015. Η Βάνα και η ομάδα της δημιουργησαν αυτόν...