Θα γίνει μια έξυπνη πόλη η Τρίπολη;

της Ραφαέλλας Μανέλη

Στην πρωτοβουλία «100 Intelligent Cities Challenge» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχεδιασμό έξυπνων πόλεων, φαίνεται ότι θα συμμετάσχει η Τρίπολη. Όπως ανακοινώθηκε χθες,  4 Ιουλίου, από τον επίσημο λογαριασμό του Δήμου στο Instagram, η Τρίπολη επιλέχθηκε για να ακολουθήσει ένα ευρύ πρόγραμμα σχεδιασμού ένταξης των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα της. Όπως αναφέρει η ενημέρωση από του ICC, το πρόγραμμα έχει στόχο «την πράσινη, έξυπνη και σταθερή ανάπτυξη». Στο πλαίσιο κοινοπραξίας με το Δήμο Κορινθίων, ο Δήμος Τρίπολης ανακοίνωσε την αποδοχή της πρόκλησης για τη δημιουργία μια ευφυούς πόλης που θα ανταποκριθεί καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής κι ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα.

Ιδιαίτερα ισχυρή εμφανίζεται η ελληνική παρουσία στο πρόγραμμα, αφού ανακοινώθηκε η συμμετοχή άλλων 10 πόλεων, μεταξύ των οποίων είναι κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης. Ο σχεδιασμός του προγράμματος συμπεριλαμβάνει την εκπαίδευση και την συστηματική καθοδήγηση των πόλεων προκειμένου να δοθεί έμφαση στα δυνατά σημεία κάθε τόπου και συγκεκριμενοποιηθούν προτεραιότητες κι ανάγκες.

Μένει να δούμε, μέσα στα επόμενα χρόνια, τα απτά αποτελέσματα τέτοιων πρωτοβουλιών στην Τρίπολη. Δεδομένων των ορατών επιπτώσεων της δεκαετίας της κρίσης σε κάθε πλευρά της ζωής της πόλης, διατυπώνεται το ερώτημα για το αν θα μπορούσε μια σειρά τέτοιων πρωτοβουλιών να μετατρέψει την Τρίπολη από έναν τόπο αφετηρίας των νέων σε ένα τόπο επιστροφής με δυνατότητες δημιουργίας και καινοτόμας επιχειρηματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή