Μαύρο πιπέρι, όσα πρέπει να ξέρετε.

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά παγκοσμίως.  Έχει μια έντονη και ελαφρώς πικάντικη γεύση που ταιριάζει πολύ σχεδόν με όλα τα πιάτα.  

Αλλά το μαύρο πιπέρι είναι κάτι περισσότερο από ένα βασικό μπαχαρικό στην κουζίνα μας. Έχει χαρακτηριστεί ο «βασιλιάς των μπαχαρικών» και χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια στην ιατρική λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ισχυρών, ευεργετικών φυτικών ενώσεων. Ποιες είναι λοιπόν οι ευεργετικές ιδιότητες που μας προσφέρει το μαύρο πιπέρι, το αρχαιότερο καρύκευμα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος; 

1. Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. 

 Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πιπερίνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της βλάβης των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα σας.

2. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.  

3. Το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού έχει βελτιώσει τα συμπτώματα εκφυλιστικών εγκεφαλικών παθήσεων σε μελέτες σε ζώα, αλλά απαιτούνται μελέτες σε ανθρώπους για την επαλήθευση αυτών των αποτελεσμάτων.

4. Μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

5. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. 

 Το μαύρο πιπέρι έχει δείξει αποτελέσματα μείωσης της χοληστερόλης σε μελέτες τρωκτικών και πιστεύεται ότι ενισχύει την απορρόφηση πιθανών συμπληρωμάτων μείωσης της χοληστερόλης. 

6. Μπορεί να έχει ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου. 

 Το μαύρο πιπέρι περιέχει μια δραστική ένωση που έχει επιβραδύνει την αναπαραγωγή καρκινικών κυττάρων και προκάλεσε θάνατο καρκινικών κυττάρων σε εργαστηριακές μελέτες. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν μελετηθεί σε άτομα. 

7. Αυξάνει την απορρόφηση των βασικών θρεπτικών συστατικών και των ευεργετικών φυτικών ενώσεων. Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα, μπορεί επίσης να προάγει την υγεία του εντέρου, να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και να μειώσει την όρεξη. 

8. Πάνω από όλα όμως έχει μια λεπτή αίσθηση καψίματος και μια τολμηρή γεύση που το καθιστά μια νόστιμη προσθήκη σε σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο.

Απολαύστε το φρεσκοτριμμένο !! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή