Σαλάτα με παντζάρι και κατίκι Δομοκού

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, νομίζω πως ένα δροσερό και ελαφρύ γεύμα είναι ότι πρέπει!! Ποιος θα έλεγε όχι σε μία σαλάτα με παντζάρι και κατίκι; Δοκιμάστε τη και θα καταλάβετε. Θα χρειαστούμε:

  • 1 μαρούλι
  • Μερικά φύλλα ρόκα(όσο σας αρέσει η γεύση της)
  • 1 παντζάρι
  • 2 φέτες ψωμί
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • Κατίκι Δομοκού
  • Μαυροκούκι
  • Ξύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Βασιλικό (1 ματσάκι)

Αρχικά βάζουμε το παντζάρι σε ένα αλουμινόχαρτο,το τυλίγουμε και το τοποθετούμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτά να ψηθεί. Ξεκινάμε από τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα δοχείο βάζουμε, τη λιαστή ντομάτα, λάδι όσο επιθυμούμε, ξύδι(δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειαστει) και το βασιλικό. Χρησιμοποιούμε το μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ξύδι,αναλόγως τα γούστα μας. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Στη συνέχεια πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα. Τα κόβουμε, ρίχνουμε όση σάλτσα επιθυμούμε και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα παντζαρια μας στη μέση και μετά σε φέτες. Τα βάζουμε κι αυτά στη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια μας, τα κόβουμε σε φέτες και αλείφουμε με κατίκι. Τα τοποθετούμε γυρω από τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι(μαύρο σουσάμι). Τώρα φάτε!

Καλή απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή