“Μπράβο” σας, είναι ο καλύτερος

Ο Βόλος, που σε λίγο θα γίνει “Μονακό”, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αχιλλέα Μπέου ή αλλιώς Αχιλλούμπα για τους θαυμαστές του. Φυσικά, ο Βόλος γέμισε κόμβους για καλύτερη κυκλοφορία, πεζόδρομους, παρτέρια σε πολλά χρώματα- για να μη μονοτονούμε κιόλας- αλλά και πολύ καρκίνο. Στο Βόλο καίγονται σκουπίδια, πολλά σκουπίδια που δεν είναι δικά μας , ούτε προέρχονται από την περιοχή της Μαγνησίας. Όλη αυτή η κομπίνα διαδραματίζεται στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου και μόλις μισό χιλιόμετρο από κατοικημένη περιοχή. Φαντάζομαι, οι περισσότεροι από εσάς που ενημερώνεστε τώρα γι αυτό, δεν είχατε ιδέα. Το λαθρεμπόριο των σκουπιδιών, όπως θα δείτε στις εικόνες παρακάτω, σύμφωνα με το οποίο οι λίγο κερδίζουν και οι πολλοί χάνουν, αλλά και χάνονται.

πηγή: Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (facebook)
πηγή: Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (facebook)

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έκανε μετρήσεις σε όλα τα σημεία της πόλης και το συμπερασμα ήταν ότι υπάρχει πρόβλημα τις μισές μέρες του χρόνου όσον αφορά στα ΡΜ2.5 τα όρια των οποίων είναι 200% πάνω από τα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και 20% πάνω από τα όρια της Ελληνικής νομοθεσίας. Τα ποσοστά καρκίνου στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και πρόσφατα παιδίατρος κατήγγειλε ότι παρουσιάστηκε και σημαντική αύξηση του παιδικού καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα , δήλωσε η κα Αφροδίτη Γάντζου «Ως παιδίατρος θέλω να σας πω οτι από το 1994 δουλεύω ιδιωτικό επάγγελμα και τα περιστατικά παιδικού καρκίνου και βρογχικού άσθματος είναι πολλαπλάσια από το 1960. Και η ατμοσφαιρική ρύπανση, η βιομηχανία και όλα αυτά παίζουν τον κυριότερο ρόλο. Όταν μιλάτε για τους γραφικούς που κρεμιούνται από τα κάγκελα της ΑΓΕΤ θα συνυπολογίσετε οτι υπάρχουν και επιστημονικές γνώμες αντίθετες με την καύση, με το πετ κοκ και με οτιδήποτε. Δεν είμαστε γραφικοί, είμαστε επιστήμονες». Από την άλλη, ο Μπέος δε θα μπορούσε να είναι πιο γραφικός  «Εσείς ως επιστήμονας πήγατε και κρεμαστήκατε στα κάγκελα; Είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε και να υποστηρίζετε ότι θέλετε. Άλλο αυτό και άλλο οι ακρότητες. Θα σας πω την άποψή μου. Αυτοί που φωνάζουν, το 80%, για να μην αδικήσω όλους, κάποτε τα έπαιρνε από την ΑΓΕΤ. Τώρα δεν τα παίρνει γι’ αυτό και φωνάζει». Αναμενόμενη αντίδραση, θα λέγαμε.

LaFarge ΑΓΕΤ και τα ντουμάνια του εργοστασίου.

Στην πόλη του Βόλου, μεγάλο μέρος του πληθυσμού του, κάνει μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια με μετρήσεις από επιστήμονες και διαμαρτυρίες. Είναι οι άνθρωποι που μιλούν με δεδομένα, διεκδικώντας την υγεία τους, γιατί όντως η ατμοσφαιρα μυρίζει σαν λιωμένο τάπερ, όσο κι αν το αρνείται η εξουσία. Μπορείται να ενημερωθείτε και πιο λεπτομερώς στην επίσημη σελίδα @epitropiAgonaVolou στο facebook.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πεθαίνει και ο 27χρονος στο Βόλο ο οποίος είχε καταγγείλει πρόσφατα άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με την τότε ανάρτηση της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, η οποία δημοσίευσε το παραπάνω βίντεο στις 14 Ιουνίου: «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα, σταγόνα. Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο για να μην τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, γιατί έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του προκειμένου τα σπασμένα κόκαλα να μην αγγίξουν ζωτικά όργανα».

Τώρα αναμένουμε να στεφθεί ως “καλύτερος” δήμαρχος της Ελλάδας, ο Αχιλλέας, από το διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στη Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο κεφαλοχώρι του Πηλίου, την Αργαλαστή.

Η.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή