Κόβουν δένδρα;

Πριν από λίγες ημέρες, συνεργείο του Δήμου Τρίπολης, έκοψε αρκετά ηλικιωμένα πεύκα που είχαν μεγαλώσει , μάλλον από την πρώτη φάση δημιουργίας των πάρκων, 70 χρόνια πριν. Εμποδίζουν; Είναι άρρωστα;

Η έκταση κοπής των δένδρων είναι εκτεταμένη στο μεσαίο πάρκο της πλατείας Άρεως(Παρκ Σαλέ) και στο πάρκο με το τρενάκι. Σε επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Λαγό, μας πληροφόρησε ότι η κοπή αυτών των δένδρων έγινε με υπόδειξη του δασαρχείου Τρίπολης με αφορμή την επικινδυνότητα των γέρικων δένδρων.

Το θέαμα των αιωνόβιων κομμένων δένδρων που βρίσκονται πεσμένα σε δημόσια θέα είναι απογοητευτικό. Το κενό που δημιουργήθηκε εκεί που βρίσκονταν προηγουμένως τα δένδρα, είναι ένα προάγγελος για το τι πρόκειται να συμβεί αν καθυστερήσει η αναπλήρωση των πάρκων μαςμε νέα ανεπτυγμένα δένδρα κατάλληλα για την ανανέωση του πράσινου και ικανά να αντέξουν τις επόμενες δεκαετίες.

Για το λόγο αυτό ενδιαφερθήκαμε να πληροφορηθούμε αν ο Δήμος έχει προγραμματίσει νέες δενδροφυτεύσεις στα πάρκα που έχουν χάσει τα δένδρα τους.

Λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από τον κ. Λαγό, ότι δε γνωρίζει προς το παρόν το σχεδιασμό του Δήμου για τα πάρκα, αντιλαμβανόμαστε ότι η φυσική προτεραιότητα μάλλον πλέον είναι η κοπή των δένδρων λόγω πιθανών κινδύνων και η μετέπειτα(άγνωστο πότε) αντικατάσταση τους.

Πιστεύουμε ότι η πρόταση μας να δοθεί ύψιστη προτεραιότητα στη διάσωση και αναβίωση των πάρκων, αντανακλά τη διάθεση των κατοίκων της πόλης να μη δεχθούν ημίμετρα στη βελτίωση του πράσινου στην πόλη που, δυστυχώς, έχει υποβαθμιστεί επικίνδυνα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ 22/07/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή