Κ. Μητσοτάκης σε CNN: “Δεν θα υπάρξει νέο lockdown στην Ελλάδα”

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, ο Πρωθυπουργός μίλησε για την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας και σχολίασε τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά σημειώνεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και οι έλεγχοι κατά την είσοδο των τουριστών στη χώρα το πρώτο διάστημα ήταν ελάχιστοι όπως παραδέχτηκε ο κ. Χαρδαλιάς, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε γενική καραντίνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση με στόχο τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Προειδοποίησε μάλιστα την Άγκυρα ότι «οι τουρκικές προκλήσεις δεν μπορούν μείνουν αναπάντητες, όχι μόνο από την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά από την Ευρώπη στο σύνολό της».

Σημειώνεται, ότι χθες υπέβαλλε την παραίτησή του ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος τελούσε σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ασφαλείας, εξαιτίας της σύγχυσης που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του. Η παραίτηση φαίνεται να ήταν απότοκο της δήλωσής του ότι το Ορούτς Ρέις «έχει κάνει έρευνες» και κατά συνέπεια προκύπτει «έμπρακτη αμφισβήτηση» κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασαν καυστικά τόσο τις δηλώσεις του κου Διακόπουλου, όσο και την παραίτησή του :

  • ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΦΣΥΝ : «Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση» γιατί «είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη»
  • ΚΙΝΑΛ: Μάλλον είπε την αλήθεια γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης τον «παραίτησε»
  • ΚΚΕ: «Οι παλινωδίες στις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, όπως του Αλ. Διακόπουλου, όχι μόνο δεν διορθώνουν, αλλά μεγαλώνουν την ανησυχία για τα παζάρια, τα οποία εξελίσσονται υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με θύμα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, τον οδυνηρό συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή