Είναι ρεαλιστικό σενάριο η χρήση μάσκας από τα νηπιαγωγεία έως τα λύκεια;

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με όσα είπε στο κανάλι του Alpha η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από τα παιδιά του νηπιαγωγείου ακόμα.

«Η χρήση της μάσκας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να θωρακιστούμε από την συγκεκριμένη νόσο, και εμείς οι ενήλικες και τα παιδιά στο σχολείο», διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αυτό ορίστηκε έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19.

Όπως διευκρίνισε, θα γίνει ειδική εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση μάσκας και θα κανονιστούν διαφορετικά διαλείμματα στις τάξεις με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν απο το Υπουργείο στις 24 του μήνα.

Ωστόσο, αρκετές είναι οι αντιδράσεις των γονιών που επισημαίνουν ότι είναι ανέφικτο να γίνει σωστή χρήση μάσκας σε τόσο μικρές ηλικίες καθώς επίσης και για όλη τη διάρκεια των μαθημάτων κατά την οποία οι μαθητές παίζουν, τρώνε και συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες. Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τον Ιούνιο με πολύ λιγότερα κρούσματα υπήρξε εκ περιτροπής παρακολούθηση μαθημάτων σε μικρότερα τμήματα. Γιατί, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συστηματικά, το Υπουργείο προχωρά σε άνοιγμα των σχολείων με πλήρεις τάξεις και με μέτρα εξαιρετικά δύσκολα ως προς την εφαρμογή τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή