Ισμήνη Θηβαίου: Από Λακωνία και Αρκαδία, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αυστραλία

Στην πρώτη της προσπάθεια για την εκλογή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Moreland στην περιοχή της Μελβούρνης στην Αυστραλία, η ομογενής από την Πελοπόννησο Ισμήνη Θηβαίου διαθέτει εμπειρία, γνώση και θέληση για να δει τον Δήμο να στέκεται ξανά στα πόδια του μετά την επέλαση του κορωνοϊού.

Με καταγωγή από την Λακωνία και την Αρκαδία, η Θηβαίου είχε από μικρή ενεργό παρουσία στους ομογενειακούς συλλόγους, ιδιαίτερα στην Παλλακωνική Αδελφότητα, και μαζί με την οικογένειά της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παράδοση και γλώσσα τόσο στο σπίτι όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Οι Έλληνες του Δήμου είναι επίσης και μία από τις αιτίες που κατεβαίνει στις εκλογές.

Ισμήνη Θηβαίου

«Μιλάω σχεδόν καθημερινά με Έλληνες του Moreland. Είμαστε άλλωστε τόσοι πολλοί σε όλη την περιοχή. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που θέλω να τους εκπροσωπήσω είναι γιατί ξέρω ότι πολλοί υπάλληλοι που προσφέρουν υπηρεσίες μέσω του Δήμου, κυρίως σε ηλικιωμένους, δεν μιλούν Ελληνικά», σημειώνει.

Και συνεχίζει: «Ζώντας για τρεις γενιές στον Δήμο έχω δει την εξέλιξή του και πρέπει να πω ότι είμαστε ένας από τους πιο πολυπολιτισμικούς Δήμους της Βικτώριας. Καταλαβαίνω ότι είναι άμεση ανάγκη ο Δήμος να προσλάβει πολύγλωσσο προσωπικό ιδιαίτερα για να εξυπηρετήσει ηλικιωμένους. Γνωρίζουμε ότι η γλώσσα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία και την ευημερία των ηλικιωμένων. Επίσης, δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω οι κοινωνικοί σύλλογοι να υποστηρίζονται για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να βοηθάνε τους δημότες μας».

Έχοντας σπουδάσει και εργαστεί στον τομέα της δημόσιας υγείας, θέλει να πιέσει για την ίδρυση περισσότερων προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τις οικογένειες του Δήμου.

«Η κοινότητά μας μπορεί να επωφεληθεί πολύ από την αύξηση προγραμμάτων για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, της καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και την γενικότερη ανάπλαση των εξωτερικών χώρων που υπάρχουν στο Moreland» δηλώνει.

«Η οικονομική δυσχέρεια στην οποία περιήλθαν πολλοί από τους δημότες μας τους τελευταίους μήνες δεν είναι αμελητέα. Πρέπει ο Δήμος να μπει μπροστά για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Αυτό είναι το όραμά μου και αυτό θέλω να υλοποιήσω με τη βοήθεια του κόσμου» προσθέτει.

Η Ισμήνη Θηβαίου είναι υποψήφια με το Εργατικό Κόμμα στο Βορειοανατολικό Διαμέρισμα του Δήμου Moreland. Οι εκλογές γίνονται φέτος μόνο με επιστολική ψήφο. Οι δημότες μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από neoskosmos.com.

PHOTO: anagnostis.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή