Κώστας Τζιούμης: “Καταβάλουμε καθημερινώς προσπάθεια για να βελτιώνουμε τα σχολεία του Δήμου μας”

Στο Δημαρχείο Τρίπολης σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε με τον  Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, παρουσία του Αντιδημάρχου σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης κ. Μακαρούνη Δημήτριου, του Προέδρου της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χατζόπουλου Στέφανου, του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κανελλόπουλου Αλέκου, της Αντιδημάρχου σε θέματα πολιτισμού – τουριμού κυρίας Καρούντζου Ελένης και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τσαγκαρέλη Αντώνη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων του δήμου μας, τα έργα που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τη συνολική προσπάθεια που καθημερινώς καταβάλλεται, προκειμένου όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να προλαμβάνονται τυχόν ελλείψεις σε αναλώσιμα, αντισηπτικά, γάντια κλπ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έθεσε στην Υπουργό το ζήτημα της περαιτέρω βελτίωσης των σχολικών υποδομών και τη στήριξη του Υπουργείου για να επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης, καθώς και η εν γένει βελτίωση του Τεχνικού Λυκείου. Την ικανοποίησή της από τη συνάντηση καθώς και την πρόθεσή της να συμβάλει στα μέγιστα, ώστε να διευθετηθούν άμεσα τα προβλήματα του Δήμου μας, εξέφρασε η κα. Κεραμέως, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή, ώστε με τις πρωτοβουλίες και των δυο πλευρών να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για το Δήμο.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος συνόδευσε την Υπουργό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο της πόλης μας. Σε δηλώσεις της η Υπουργός τόνισε τα εξής: “ Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στην Τρίπολη, τα σχολεία έχουν διαμορφωθεί και οργανωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και είμαστε εδώ για να βελτιώνουμε και να επικαιροποιούμε διαρκώς τους κανόνες”.

Τέλος, για το μείζον θέμα της «επιστροφής» της Νοσηλευτικής Σχολής στην Σπάρτη ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης επεσήμανε το εξής: “ Η τοπική κοινωνία μας και η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κάνει δεκτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στο οποίο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και έτοιμους να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την αποφυγή οποιασδήποτε δυσάρεστης τροπής. Σε όλα αυτά η Υπουργός απάντησε πως “δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση και το μόνο που σχεδιάζεται είναι η αναδιάταξη του Ακαδημαϊκού Χάρτη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή