Ν. Τσιαμούλος: Χρέος να αναδείξουμε τους τοπικούς ευεργέτες

Ο Νίκος Τσιαμούλος, επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα” κατέθεσε την εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης με θέμα την καθιέρωση ημέρας μνήμης τοπικών ευεργετών, προτείνοντας ως καταλληλότερη την 1 Σεπτεμβρίου.

“Η κοινωνική προσφορά αποτελούσε ανέκαθεν δείγμα υψηλού δημοκρατικού ήθους και πιστοποιεί όχι μόνο το ενδιαφέρον του πολίτη για την ευημερία της κοινωνίας αλλά και για την κοινωνική,πνευματική και ηθική ανύψωση και εξέλιξη των συμπολιτών μέσω αυτής… Έχοντας ως βασικό κίνητρο την ανάπτυξη της Τρίπολης, ο απλός λαός, ευκατάστατοι Τριπολίτες αλλά και άνθρωποι που πίστεψαν και αγάπησαν τον τόπο μας, διέθεσαν το σύνολο των περιουσιών τους ή τμήμα της σε δωρεές προς το Κράτος και ιδιαίτερα σε λειτουργίες που αφορούσαν την υγεία, την παιδεία, κοινωφελή έργα και την φιλανθρωπία..”

Με τα παραπάνω και απαριθμώντας τους σημαντικότερους ευεργέτες της περιοχής προτείνει μια τοπική ημέρα μνήμης και ευχαριστίας. Το πλέον ευχάριστο είναι ότι σε αυτή τη σκέψη περιλαμβάνει και διακεκριμένους Αρκάδες, καλλιτέχνες, πολιτικούς, λογοτέχνες, αγωνιστές που καθένας από αυτούς μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε μια μικρή συγκίνηση. Από τον Νίκο Γκάτσο, τον Κώστα Καρυωτάκη, τον Κώστα Ουράνη, τον Άγγελο Τερζάκη στο Γρηγόρη Λαμπράκη, το Νίκο Πλουμπίδη και πάρα πολλούς ακόμα άλλους η Αρκαδία έχει πάρα πολλούς λόγους να τιμήσει τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, εμπνεύστηκαν, διέπρεψαν ή έζησαν εδώ.

Μια ιδανική συνθήκη θα ήταν οι μέρες μνήμης να συνοδεύονται από δράσεις συμπερίληψης των πολιτών στην ιστορία και την κουλτούρα, από διαλόγους γύρω από τα πρόσωπα και τα γεγονότα, από πολιτιστικά δρώμενα, από μια διαδραστική, θελκτική, δυναμική και εξελισσόμενη αφήγηση για το παρελθόν στο πλαίσιο γόνιμων συζητήσεων και αμφισβητήσεων, το παρελθόν δεν είναι μια μυθική σφαίρα γεμάτη μόνο ανδραγαθήματα. Με στεφάνια, δοξολογίες και επισήμους μόνο δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα.

Ραφαέλλα Μανέλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή