spot_img

Τι μαγειρεύουν αύριο; Vol.3

Κοτόπουλο με χυλοπιτάκι Τριπόλεως στο φούρνο.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 400γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
  • μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας μικρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ χυλοπιτάκι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και στην κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να κάψει λίγο για να βγάλει τα αρώματά του. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι, και λίγο χλιαρό νερό για να βράσει το κρέας μας. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180. Ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βλέπουμε αν έχει πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα χυλοπιτάκια, αρκετό ελαιόλαδο και 1200ml χλιαρό νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα χωρίς το καπάκι στον φούρνο για 15 λεπτά ελέγχοντας αν χρειάζεται συμπλήρωμα σε νερό. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο.

Έτοιμο. Καλή σας όρεξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή