Εορτασμός εθνικής επετείου από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης και το Πολεμικό Μουσείο

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης ως συνδιοργανωτές, υπερβαίνωντας τα όποια εμπόδια τίθενται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με το κοινό προκειμένου να τιμηθεί η Ελληνική Εποποιϊα του 1940-1941.

Το Πολεμικό Μουσείο και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος αποφάσισαν τη διοργάνωση εκδήλωσης ιστορικής μνήμης μουσικολογοτεχνικού αναλογίου αφιερωμένη στα 80 χρόνια πό το έπος του 1940. Η εκδήλωση “28 Οκτωβρίου 1940-28 Οκτωβρίου 1941| 80 χρόνια μετά” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Πολεμικό Μουσείο, ώρα 19:30, αλλά διαδικτυακά από τα τοπικά ΜΜΕ.

Θα γίνει παρουσίαση του χρονικού και γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου 1940 έως και το 1941, με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφικού υλικού και των εφημερίδων της εποχής. Συνακόλουθα, θα αναγνωστούν κείμενα και ποιήματα των Ρίτσου, Ελύτη, Σικελιανού, Βρεττάκου. Το πρόγραμμα αγκαλιάζει μουσικά το μουσικό σχήμα ΡΕΜΠΕlution, ερμηνεύοντας τραγούδια των ρεμπετών της εποχής με τα οποία εμψύχωναν τους στρατιώτες του Μετώπου.

Ο διευθυντής του Μουσείου Δημήτρης Φωτόπουλος, θα παρουσιάσει τα εκθέματα του μουσείου σχετικά με την εποποιϊα του 1940-1941.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης), του οποίου η βοήθεια υπήρξε πολύτιμη κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής και στον οποίο θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης Εύη Μεντή.

*Οι ΡΕΜΠΕlution είναι ένα ρεμπέτικο/παλιό λαϊκό σχήμα με έδρα την Πάτρα. Έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερες από διακόσιες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Πάτρας και της ευρύτερης Αρκαδίας, καθώς και πολυάριθμες συμμετοχές σε Φεστιβάλ. Το ρεπερτόριό τους αποτελεί μια πολυποίκιλη χρονολογική αναδρομή από την προπολεμική εποχή του ρεμπέτικου μέχρι και την χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού. Με τρίχορδο μπουζούκι, κιθάρα, ακκορντεόν, μπαγλαμά και τις 3 φωνές τους θα σας ταξιδέψουν στην περίοδο όπου συνθέτες όπως ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και γνωστοί άλλοι ρεμπέτες, συνέθεσαν διαχρονικές μελωδίες. Απαρτίζεται από νέα παιδιά.Φωνή, μπαγλαμάς: Άννα Ζαχαροπούλου Κιθάρα: Γιώργος Μαρκόπουλος Μπουζούκι: Χριστίνα Προκοπίου Ακκορντεόν: Παναγιώτης Μαρκόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετική προγραμματισμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου εύχομαι κάθε επιτυχία,συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Φιλοτεχνικο Ομίλου Τρίπολης Κυρία Εύη Μέντη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή