Νέα Πελοπόννησος: Διαφωνία για τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη

Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» διαφωνεί με την αλλαγή χωρίς προσυνεννόηση του τρόπου διεξαγωγής της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη, της 14ης τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, για τους εξής λόγους:

1.Δεν έχει κηρυχτεί η Πελοπόννησος σε ζώνη αυξημένου κινδύνου, αλλά βρίσκεται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης.

2.Η αίθουσα διεξαγωγής του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, δίνει τη δυνατότητα της τήρησης των αποστάσεων και της ασφάλειας που απαιτείται.

3.Όσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, επιβάλλεται να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη.

4.Σε καθεστώς της μη δια ζώσης συνεδρίαση, είναι αυτονόητο, όπως σπουδαία θέματα που αφορούν δέσμευση πόρων, αλλαγές στον Κανονισμό Λειτουργίας των Υπηρεσιών και άλλα θέματα που θα επηρεάσουν την  ποιότητα ζωής των πολιτών κ.λ.π., δεν μπορούν να συζητηθούν τύποις. Έχουμε υποχρέωση στην Πελοποννησιακή κοινωνία να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο ρόλο μας

5.Η ψήφιση θεμάτων, με μόνο την παρουσία των επικεφαλής και τη συνυπολόγιση ως παρουσία με ψήφο, ακόμη και μονίμως απόντων, αδιάφορων με το ρόλο τους συμβούλων, δεν είναι δημοκρατική διαδικασία.

6.Στις Περιφερειακές Ενότητες, όπως είδαμε σε προηγούμενες συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, δεν έχετε λάβει μέτρα προστασίας των Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίοι στοιβάζονται σε κάποιες από αυτές, πίσω από ένα μικρόφωνο, με κινδύνους για την υγεία τους.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλώ, όπως επαναφέρετε τη διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην δια ζώσης συνεδρίαση, διότι και η αίθουσα προσφέρεται και οι παρόντες Σύμβουλοι ουδέποτε ξεπερνούν τον προβλεπόμενο αριθμό λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Σε αντίθετη περίπτωση να εξαιρέσετε και να μην φέρετε θέματα που θα επηρεάσουν την πορεία της Πελοποννήσου, παρά μόνο τα αμιγώς υπηρεσιακά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή