Εκλογές ΗΠΑ: Όλος ο πλανήτης μιλά για αυτές τις γυναίκες

Τέσσερις νέες γυναίκες, όλες τους μέλη της «Ομάδας» (Squad), όπως αναφέρονται σε διεθνή ΜΜΕ, πέτυχαν την επανεκλογή τους στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, η Ιλχάν Ομάρ, η Αγιάνα Πρέσλεϊ και η Ρασίλντα Τλάιμπ, συχνοί στόχοι επιθέσεων του Τραμπ, μέλη της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, έβαλαν στην ατζέντα ζητήματα ανισοτήτων, κοινωνικής δικαιοσύνης, πρόληψης των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Λέγεται ότι αποτελούν τη νέα αριστερά στις ΗΠΑ, μέλη κινημάτων και μειονοτήτων, οι τέσσερις γυναίκες κέρδισαν εύκολα την επανεκλογή τους στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ έχει γίνει συχνά στόχος του μισογυνικού λόγου του Τραμπ που επιχειρεί να απονομιμοποEklog;ewιήσει την παρουσία των γυναικών στα ανώτατα κλιμάκια της εκτελεστικής εξουσίας, όπως πανηγυρικά απέδειξε κατά την αντιδεοντολογική προεκλογική του εκστρατεία ενάντια στην Κλίντον στις εκλογές του 2016.

Η Ιλχάν Ομάρ, που επανεξελέγη στη Μινεσότα σχολίασε σχετικά με την επανεκλογή των Squad : «Η αδερφότητά μας είναι επίμονη» . Η Ομάρ, που επίσης έχει γίνει στόχος ξενοφοβικών επιθέσεων από τον Τραμπ, μετανάστευσε στις ΗΠΑ στην ηλικία των 12 ετών, πρόσφυγας από τη Σομαλία που ταλανίζεται από εμφύλιους πολέμους. Μαζί με την Αγιάννα Πρέσλεϊ, ήταν οι δύο πρώτες μουσουλμάνες γυναίκες που εκλέχθηκαν στο Κονγκρέσο πριν από δύο χρόνια.

Η Οκάσιο – Κορτέζ δε δίστασε να στηλιτεύσει το ίδιο της το κόμμα επισημαίνοντας σε δημοσίευσή της στο Twitter ότι οι Δημοκρατικοί δεν έκαναν τα απαραίτητα προκειμένου να διεκδικήσουν τις ψήφους των Λατίνων στην Φλόριντα, χάνοντας έτσι μια μεγάλη μερίδα πολιτών που εν τέλει δεν εκπροσωπούνται από κανέναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή