Τι μαγειρεύουν αύριο; Vol.4

Ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό που όλοι μας έχουμε γευτεί. Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 χταπόδι περίπου 1 με 1,5 κιλό
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 400γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει στα υγρά του. Αφού απορροφήσει τα υγρά του, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τσιγαρίζοντας το χταπόδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπαχάρι, την δάφνη, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα το βάζουμε για 10 λεπτά, αν όχι μέχρι να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα μας και το χωρίζουμε σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί με την σάλτσα του προσθέτοντας περίπου 6 ποτήρια ζεστό νερό, το μακαρόνι μας και έξτρα ελαιόλαδο. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά.

Καλή σας όρεξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή