Ανακοινώσεις Σταϊκούρα: Τι προβλέπεται για αποζημειώσεις, ενοίκια, ΦΠΑ

Μέτρα συνολικού ύψους 3,3 δισεκ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ως τείχος απένταντι στην οικονομική ύφεση που θα ενισχυθεί από το νέο αναοικωθέν οριζόντιο lockdown.

Αναλυτικότερα, διευκρίνισε τα τρία σημεία που ανέφερε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός. Ο Υπουργός, κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ πρόκειται να δοθεί αναλογικά για όσους τεθούν σε αναστολή τον Νοέμβριο και ολόκληρη για όσους έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για όλο τον μήνα. Το συγκεκριμένο μέτρο μαζί με την αναλογική καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αναμένεται να έχει κόστος 675 εκατ. ευρώ για τον Νοέμβριο.

Ακόμα, σημείωσε ότι αποφασίστηκε για τις επιχειρήσεις αναστολή καταβολής ΦΠΑ μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, με δυνατότητα πληρωμής ακολούθως σε 12 ή 24 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή 2,5% αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει κοστολογηθεί στα 330 εκατ. Ευρώ.

Επιπλέον, αναμένεται πρόβλεψη για υποχρεωτική μείωση κατά 40% του ενοικίου για επαγγελματική στέγη όσων επιχειρήσεων κλείνουν με κρατική εντολή. Επίσης, μείωση του ενοικίου της κατοικίας τους και της φοιτητικής κατοικίας που τυχόν επηρεάζεται.Τόνισε ότι σε αυτή τη φάση οι ιδιοκτήτες που θα επηρεαστούν απ’ αυτή την απόφαση θα λάβουν το 50% της ζημίας μέσα στο επόμενο διάστημα και δεν θα συμψηφιστούν και αυτά με οφειλές όπως στην προηγούμενη φάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή