Σταδιακή η άρση του lockdown: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Σταδιακά θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα μετά το δεύτερο lockdown.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως το άνοιγμα της οικονομίας θα πραγματοποιηθεί σε στάδια, όπως συνέβη και την προηγηθούμε η φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές Δεκεμβρίου, εφόσον βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ανοίξουν πρώτα τα εμπορικά καταστήματα και στη συνέχεια η εστίαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ επεσήμανε:

«Κάνουμε το σωστό σε αυτή τη συγκυρία το οποίο δεν είναι άλλο από το να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και να δεχτούμε την ανάγκη να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο, να κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που τόνισε πως «στόχος είναι να λειτουργήσουμε πριν από τα Χριστούγεννα.

Γι’ αυτό, άλλωστε, πήραμε τα μέτρα γρήγορα, ώστε να μπορέσουμε μέσα στον Δεκέμβριο να έχουμε μία σταδιακή επιστροφή, η οποία θα μας επιτρέψει να κάνουμε γιορτές με κάποια κανονικότητα -που φυσικά δεν θα είναι ίδια με την περσινή, αλλά θα είναι μορφή κανονικότητας- και να υπάρξει ο τζίρος, στην αγορά».

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να ανοίξει στο σύνολο της η αγορά, φυσικά με μέτρα προστασίας, ώστε κινηθεί το χρήμα και να μειωθούν όσο είναι δυνατόν οι απώλειες λόγω του νέου lockdown.

Το πόσο θα διαρκέσει το lockdown θα εξαρτηθεί από την πορεία τόσο του αριθμού των κρουσμάτων όσο και των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή