Πάνω από 2.000 περιπτώσεις παραβάσεων των περιοριστικών μέτρων

Σε 2.062 ανήλθαν οι περιπτώσεις παράβασης των μέτρων της καραντίνας κατά τους συνολικά 64.462 χθεσινούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 264.450 ευρώ. Οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι τρεις. Σε δύο καταστήματα επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ διότι βρίσκονταν σε λειτουργία ενώ βασει νόμου έχει ανασταλεί η λειτουργίας τους. Σε δύο μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ, διότι δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Σε ιδιωτικό χώρο διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων στην Κρήτη επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

Το 57,3% των κλήσεων αφορούσαν παραβάσεις στους περιορισμούς κίνησης (μη αποστολή sms, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης), το 39,6% για μη χρήση μάσκας και το 2,3% για μη τήρηση αποστάσεων. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων για την μετακίνηση πεζών και οχημάτων, τη λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και των δημόσιων φορέων.

Ο κύριος όγκος και των χθεσινών ελέγχων διενεργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. (63.559), ενώ συμμετέχουν και το Λιμενικό Σώμα, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Δημοτική Αστυνομία και οι Περιφέρειες. Τέλος, το τετραψήφιο 1520 δέχτηκε συνολικά 6.816 κλήσεις που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή