Δικαστής εξέφρασε την ανησυχία του για τις ατομικές ελευθερίες που πλήττονται

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Σάμουελ Αλίτο εξέφρασε χθες Πέμπτη την ανησυχία του για τις ατομικές ελευθερίες, περιλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας, στις ΗΠΑ που πλήττονται λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

“Με πονά που το λέω”, δήλωσε ο Αλίτο, “αλλά σε κάποιες περιοχές η θρησκευτική ελευθερία καθίσταται με γοργούς ρυθμούς ένα ξεχασμένο δικαίωμα”.

Ο Αλίτο έκανε τις δηλώσεις αυτές στο ετήσιο συνέδριο της συντηρητικής Federalist Society, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

“Η κρίση της covid-19 αποτέλεσε ένα είδος συνταγματικού τεστ αντοχής”, επεσήμανε ο δικαστής, ενώ πρόσθεσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν υιοθετηθεί τόσο “σημαντικοί, εκτεταμένοι και παρατεταμένοι” περιορισμοί, όπως αυτοί που ισχύουν το μεγαλύτερο μέρος του 2020 λόγω της πανδημίας.

Ο Αλίτο σχολίασε ότι πριν την covid-19 θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς χώρους λατρείας, όπως οι εκκλησίες, να είναι άδειοι σε περιστάσεις όπως το Πάσχα.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του κορονοϊού, αλλά εξήγησε ότι η επιδημία οδήγησε σε “μέχρι πρότινος αδιανόητους περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες”.

Τα σχόλια του δικαστή Αλίτο έγιναν την ώρα που στις ΗΠΑ περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό και περισσότεροι από 10,4 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή