Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΔΔ του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος επικέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Διήμερη επιτελική επίσκεψη πραγματοποίησε στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΔΔ του Πολεμικού Μουσείου οικονομολόγος Αναστάσιος Λιάσκος, συνοδευόμενος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο Υποπτέραρχο ε.α. Ιωάννη Θεοδοσουλάκη, που στις αρμοδιότητές του είναι η ομαλή λειτουργία όλων των ανά την Ελλάδα Παραρτημάτων του ΠΜ (Θεσσαλονίκης, Ναυπλίου, Τριπόλεως και του υπό δημιουργία Χανίων), στο πνεύμα της αποστολής και των στόχων του Οργανισμού. Την ηγεσία του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου υποδέχθηκαν στα πρόθυρα του Παραρτήματος Τρίπολης, ο Διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης και ο Διευθυντής του Παραρτήματος Τρίπολης Αντισμήναρχος Δημήτριος Φωτόπουλος.

Το ΔΣ του ΝΠΔΔ του Πολεμικού Μουσείου υπό την προεδρία του Αναστασίου Λιάσκου, ανέλαβε τα καθήκοντά του το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, και λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία του covid-19, οι καθιερωμένες επιτελικές επισκέψεις στα Περιφερειακά Παραρτήματα πραγματοποιούνται αντιπροσωπευτικά και όχι με το σύνολο των μελών του ΔΣ όπως συνηθίζεται.

Μετά την καθιερωμένη τυπική ενημέρωση αναφορικά με τη λειτουργία, τις δράσεις, τα προβλήματα και τους μελλοντικούς στόχους του παραρτήματος Τριπόλεως που παρουσιάστηκαν από το Διευθυντή του Παραρτήματος, ο κύριος Αναστάσιος Λιάσκος απευθυνόμενος στο προσωπικό του Μουσείου, τόνισε το ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει το Μουσείο για την τόνωση της εθνικής μνήμης, θέτοντας το γνωστικό και πολιτισμικό του περιεχόμενο στην υπηρεσία του ανθρώπινου πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα των εθιμοτυπικών επισκέψεων άρχισε από το Επισκοπείο όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρο, ο οποίος ασκεί την προεδρία της διαχειριστικής επιτροπής του Μαλλιαροπουλείου κληροδοτήματος, μέρος του οποίου αποτελεί ο χώρος που φιλοξενείται με πρωτοβουλία του Δήμου Τρίπολης το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου της πόλης μας. Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με το Δήμαρχο
Τρίπολης Κωνσταντίνο Τζιούμη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Παναγιώτη Παράσχο. Να υπενθυμίσουμε ότι το Δήμαρχο Τρίπολης πρόσφατα είχε επισκεφθεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ Αλκιβιάδης Στεφανής, όπου η ατζέντα της συνάντησής τους συμπεριελάμβανε, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν το Μουσείο.

Κατά τις πιο πάνω συναντήσεις, τόσο με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρο, όσο και με το Δήμαρχο Τρίπολης κ.Κωνσταντίνο Τζιούμη, επισημάνθηκε η εξέχουσα αντίληψη που κυριαρχεί στις συνειδήσεις των πολιτών για την ύπαρξη, την εύρυθμη λειτουργία και την πολιτιστική προσφορά του Παραρτήματος στην Τρίπολη με σκοπό τη διατήρηση και την εμπέδωση της ιστορικής μνήμης, τονίστηκε η αναγκαιότητα της καταβολής κάθε προσπάθειας από την πολιτεία τόσο για τη διατήρηση του Μουσείου, όσο και τον εξωραϊσμό του διατηρητέου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται, και επιπλέον από κοινού συμφωνήθηκε ότι για τον επετειακό χαρακτήρα του 2021, το Μουσείο να αποτελέσει τοπόσημο του εορτασμού των 200 χρόνων, καθόσον αποτελεί υγιή φορέα ιστορικών και εθνικών δράσεων, τις οποίες διασφαλίζει ο ανιδιοτελής χαρακτήρας λειτουργίας του Μουσείου υπαγόμενου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το πρόγραμμα κινήσεων περιελάμβανε επισκέψεις στον έφιππο ανδριάντα του Γέρου του Μοριά, στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, στο Μνημείο Αρκάδων Πεσόντων 1940-1941, στο Κάθισμα του Κολοκοτρώνη και στο Διοικητήριο της ιστορικής IV Μεραρχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Το tweet του Καμμένου για τον Ιερώνυμο που θα συζητηθεί

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε μέσω Twitter ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με τη θεραπεία που έλαβε...

Ο Γ.Αντετοκούμπο μοίρασε κούτες με φαγητό στα Σεπόλια

Χωρίς δημοσιότητα και ακριβώς όπως του ταιριάζει, ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούμπο, μοίρασε τρόφιμα στη γειτονιά του τα Σεπόλια.

Εμβόλιο κορονοϊού : Συμφωνία Κομισιόν με Moderna για 160 εκατομμύρια δόσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε σε συμφωνία με την αμερικάνική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια δόσεων του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Ο Τραμπ αποδέχθηκε να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Μπάιντεν

Στα 78 του χρόνια, η παλιά καραβάνα της πολιτικής θα προσπαθήσει επίσης να σχηματίσει κυβέρνηση που «θα ενώνει» τους Αμερικανούς κι αναμένεται να συμπεριλάβει περισσότερες γυναίκες και μέλη μειονοτήτων.

Ελεύθερο ασύρματο internet σε Βυτίνα, Λαγκάδια και Δημητσάνα

Χάρη στην «Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων» στο Δήμο Γορτυνίας, οι δημότες θα μπορούν να απολαμβάνουν στο εξής ελεύθερο ασύρματο internet σε δημόσιους...

Δημοφιλή

Ανησυχητικοί συνειρμοί: Απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, από 15 έως 18 Νοεμβρίου

Κοιμηθήκαμε 2020 και ξυπνήσαμε 1967, αυτό είναι το γενικευμένο αίσθημα της ημέρας, μιας μέρας που η Αστυνομία αντικαθιστά το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Ο Covid-19 στους δρόμους: η πανδημία μέσα από τη street art

Η τέχνη του δρόμου δεν ήταν ποτέ τόσο αναγκαία όσο σήμερα. Κάθε πιεστική περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία εκτοξεύει στη καλλιτεχνική δημιουργικότητα. Η...

Μείωση θανάτων για το 2020 σε σχέση με το 2019 και με “ΠΑΝΔΗΜΙΑ”.

Σε 86.093 (43.033 άνδρες και 43.060 γυναίκες) ανήλθαν οι θάνατοι στην Ελλάδα τις πρώτες 35 εβδομάδες του 2020, ενώ για την αντίστοιχη...