Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2021 της Βουλής. Χορηγία 8 εκ. για 50 ΜΕΘ στο “Σωτηρία”

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο προϋπολογισμού δαπανών του Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2021, ενώ εγκρίθηκε ο απολογισμός δαπανών του οικονομικού έτους 2019. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση τάχθηκαν υπέρ, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν “παρών”.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 142,5 εκ. ευρώ: “Οι τελευταίοι προϋπολογισμοί της Βουλής, πριν από την κρίση που έπληξε τη χώρα, ήταν της τάξεως των 220 εκατομμυρίων.
Τώρα είναι της τάξεως των 139-142 εκατομμυρίων. Αυτό δείχνει το σημαντικό μέτρο, μέσω του οποίου και το Κοινοβούλιο έχει συμβάλει στην απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας” είπε ο κ. Τασούλας.

Αναφερόμενος στη δωρεά της Βουλής για δημιουργία 50 νέων ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, είπε ότι “αυτή τη στιγμή, στην πολυδύναμη μονάδα που χορήγησε η Βουλή των Ελλήνων, νοσηλεύονται 31 ασθενείς.
Έχουμε απώλειες, έχουν χαθεί άνθρωποι, αλλά έχουμε και τρία εξιτήρια. Είναι μια διαρκής μάχη” είπε ο κ. Τασούλας. Σημείωσε επίσης, ότι κατά το έτος που διανύουμε, “από παροχές των βουλευτών και των κομμάτων εδόθησαν ποσά που ξεπερνούν το 1,1 εκ. ευρώ για την υποβοήθηση του ΕΣΥ […] Ενισχύθηκαν πάρα πολλά νοσοκομεία, από την Καστοριά μέχρι την Κρήτη” πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή