Τρίπολη 2021 | Μικρές ιστορικές αφηγήσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου και τον Δήμο Τρίπολης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 1821, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, διοργανώνει μικρές αφηγήσεις με θέμα τους παλιούς δρόμους που συνδέονται με το 21.

Τόποι της Αρκαδίας, μονοπάτια, περάσματα, πατήματα που έριξαν οι αυτοκινητόδρομοι στην ξεχασιά και στην καταφρόνια γίνονται αντικείμενο μικρών αφηγήσεων που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε τακτά χρονικά διαστήματα, αρχής γενομένης την 14η Απριλίου. Για λόγους αντιμετώπισης της πανδημίας, θα υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σε ανοιχτούς χώρους την θερινή περίοδο και θα υπάρξει επίσης συνεργασία με άλλους φορείς από την ευρύτερη περιοχή και άλλες φίλες δημοτικές βιβλιοθήκες.
Οι τόποι είναι δικοί μας όχι μόνο επειδή συνδέονται με την Ιστορία μας αλλά και επειδή ο καθένας από εμάς, όταν τους διασχίζει, γράφει πάνω τους τα δικά του βιώματα.
Τι σημαίνουν για τον απλό άνθρωπο οι τόποι του 21;
Ταξιδευτές, οδοιπόροι, άνθρωποι του μόχθου και Ελληνες της διασποράς που τους χρησιμοποιούσαν ως νέοι ή μικρά παιδιά, τους νοηματοδοτούν με το δικό τους βλέμμα. Τους βλέπουν μέσα από το δικό τους φίλτρο ανάλογα την αιτία που τους διέσχισαν, τον χρόνο, τους συνοδοιπόρους τους,
Περιμένουμε και το δικό σου αφήγημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση levidilibrary@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6947775943.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή