«Το Πάτωμα»: Βλάχος και Λαγούτης σε ραδιοφωνική παράσταση

«Το Πάτωμα» της Ζέτης Φίτσιου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη παρουσιάζεται από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 σε μορφή Radio Play Theater στην πλατφόρμα www.iroes.art.

Στο iroes.art η τέχνη του θεάτρου συναντά τη σαγηνευτική δύναμη του ραδιοφώνου. Το ραδιοφωνικό θέατρο είναι μια καθαρά ακουστική παράσταση. Το ραδιοφωνικό θέατρα απαιτεί υποκριτική και επικοινωνιακή δεινότητα από μέρους των καλλιτεχνών καθώς τα ερεθίσματα που λαμβάνει το κοινό είναι αποκλειστικά ακουστικά. Ο ακροατής πλάθει τους ήρωες με τη φαντασία του. Καλλιτέχνες και παραγωγοί επιστρατεύουν όλα τα όπλα στη φαρέτρα τους για να κρατήσουν ζωντανή την τέχνη του θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα δυστοπικό περιβάλλον, δύο άνδρες «συναντιούνται», όμως δεν μπορούν να ιδωθούν. Ο ένας περπατά στην επιφάνεια του πατώματος, ενώ ο άλλος βρίσκεται από κάτω, καθώς το πάτωμα τον έχει καταπιεί. Ο «κάτω» ζητά από τον «πάνω» να τον βοηθήσει για να βγει. Είναι όμως ο άνδρας της επιφάνειας διατεθειμένος να προσφέρει τη βοήθειά του στον παγιδευμένο άνδρα; Θα θελήσει το πάτωμα να ανοίξει για να τον βγάλει από μέσα του; Οι ισορροπίες αλλάζουν συνεχώς και η φυσική υπεροχή του ενός αρχίζει να γίνεται πλεονέκτημα του άλλου. Ποιος βρίσκεται τελικά στο φως και ποιος στο σκοτάδι;

Σκηνοθετικό σημείωμα

Το «Πάτωμα» της Ζέτης Φίτσιου είναι ένα κείμενο σαγηνευτικό μέσα στην καθαρότητά του. Μιλάει για το χθες και το αύριο του ανθρώπου και κυρίως για το σκοτεινό του σήμερα. Η ραδιοφωνική απόδοση του «Πατώματος» στοχεύει να πυροδοτήσει εικόνες και σκέψεις πάνω σε έννοιες όπως η εμπιστοσύνη, η αλληλοβοήθεια, η ανθρωπιά και να ενθαρρύνει τους ακροατές να κατανοήσουν τις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων που περιβάλλονται από μια ατμόσφαιρα «λογικού παραλόγου», μια ατμόσφαιρα ολοένα και περισσότερο γνώριμη στους περισσότερούς μας τα τελευταία χρόνια.

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Πέτρος Λαγούτης
Έργο: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης
Επιμέλεια ηχητικού, σχεδιασμός ήχου: Διαμαντής Καραναστάσης
Βοηθός παραγωγής: Ειρήνη Σαμαρτζή
Παραγωγή: ΑΕΙΡΕΙΤΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή