Κώστας Τζιούμης: «Το 21 σίγουρα θα μας ξαναφέρει μια άλλη λευτεριά»

Κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες, έγινε φέτος το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Τρίπολη.

Τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του covid 19 δυστυχώς δεν επέτρεψαν την παρουσία κόσμου, σε μία εκδήλωση που παραδοσιακά μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη.

Ο Δήμος Τρίπολης τήρησε ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και οργάνωσε μία λιτή εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/12/2020).

Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, τόνισε: «Δεν είμαι ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή – είμαι όμως εύλογα συγκινημένος. Όχι ευτυχισμένος, διότι στο παρελθόν, στην ανάλογη περίπτωση, ήμουν, ο κάθε δήμαρχος ήταν, ανάμεσα σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες συμπολιτών, προπαντός παιδιών… Συγκινημένος όμως, διότι – μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες – τηρούμε ένα όμορφο και παλιό έθιμο, συνεχίζουμε μια πανάρχαιη Παράδοση: φωτεινά και γιορτινά ετοιμαζόμαστε για την υποδοχή του Θεανθρώπου και τον ερχομό του καινούργιου χρόνου. 

Από το ελατοσκέπαστο βουνό μας, καμάρι και προστάτη της Τρίπολης και της Αρκαδίας, από το Μαίναλο των θρύλων και των αγώνων, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που ο Δήμος Τρίπολης υψώνει και στολίζει και φωτίζει κι εφέτος. Κι αυτό μου δίνει ελπίδα, μου δίνει θάρρος, μου δίνει αισιοδοξία: στέρεο και αιώνιο το Μαίναλο, στέρεη και αιώνια η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, η Χριστιανοσύνη. 

Στο Δήμο Τρίπολης κανείς δεν είναι μόνος του! Οι δημότες της Τρίπολης πορεύονται και είναι πάντα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Έστω κι αν οι συνθήκες μάς κλείνουν στο σπίτι μας, μας κρατούν σε απόσταση τον έναν από τον άλλον… Συνεχίζουμε έτσι για λίγο καιρό ακόμη – με προσοχή με αυτοπειθαρχία. Αλλά και με αισιοδοξία, με το κεφάλι ψηλά, με πίστη στον Θεό που προσμένουμε την γέννησή του, με εμπιστοσύνη στην Επιστήμη που υποδεικνύει προστατευτικά και με σιγουριά…

Χρόνια πολλά

συνδημότισσες και συνδημότες. 

Χρόνια πολλά 

συμπολίτισσες και συμπολίτες. 

Το 21 σίγουρα θα μας ξαναφέρει μια άλλη λευτεριά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή