Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στον Πειραιά

Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην παραλία Φρεαττύδα στον Πειραιά. Το τεράστιο θηλαστικό εντοπίστηκε – νεκρό – 2,4 ναυτικά μίλια νότια του Πειραιά, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας Από την Λιμενική Αρχή Ζέας ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πειραιά. Με ένα ρυμουλκό το κουφάρι του θηλαστικού μεταφέρθηκε στην ακτή, στη Φρεαττύδα, όπως επισημαίνουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Πρόκειται για μια πτεροφάλαινα μήκους περίπου 12 μέτρων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”. Η αιτία θανάτου της μάλλον οφείλεται στην εναλλαγή από τους έντονους νοτιάδες των προηγούμενων εβδομάδων στους βοριάδες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες – δηλαδή πιο απλά το «γέμισμα» και το «άδειασμα» του Αιγαίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τα έντονα θαλάσσια ρεύματα.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το το Ινστιτούτο, είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε τη θαλάσσια περιοχή όπου πέθανε η φάλαινα, δεδομένου ότι σύμφωνα με την κατάσταση προχωρημένης σήψης στην οποία βρισκόταν. Εκτιμάται ότι πέθανε πριν μερικές εβδομάδες και κατά πάσα πιθανότητα εκτός του Σαρωνικού κόλπου. Ακόμα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι ελληνικές θάλασσες φιλοξενούν μεταναστευτικά είδη πτεροφαλαινών κάποιες περιόδους του χρόνου αλλά γνωρίζουμε ελάχιστα για αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή