Διεθνής έρευνα: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τις περισσότερες παραβιάσεις δημοκρατίας κατά την περίοδο της πανδημίας

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τις σοβαρότερες παραβιάσεις στη δημοκρατία, σύμφωνα με την έρευνα «Pandemic Backsliding: Democracy During COVID-19» (March to December 2020). Η έρευνα έλεγξε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα πολιτεύματα των κρατών από το Μάρτιο του 2020 έως και το Δεκέμβριο που διανύουμε, εξετάζοντας τον τρόπο που η χώρα ανταποκρίθηκε σε μια έκτακτη συνθήκη και κατά πόσο καταπατήθηκαν δημοκρατικά δικαιώματα με σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου.

Στη συλλογή δεδομένων περιλαμβάνονται κυβερνητικές αποφάσεις, ακαδημαϊκές πηγές δεδομένων καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένοι, αξιόπιστοι μη κυβερνητικοί φορείς με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Τα δεδομένα που κωδικοποιήθηκαν είναι διαθέσιμα στο GitHub, ενώ η μέθοδος της έρευνας περιγράφεται αναλυτικά εδώ.

Το ποιο αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας είναι το ποιες άλλες χώρες κατηγοριοποιήθηκαν μαζί με την Ελλάδα ως χώρες με «πολύ σημαντικές παραβιάσεις στη δημοκρατία, ενδεικτικά αναφέρονται  : Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Σουδάν, Κίνα, Ινδία, Νότια Αφρική, Κονγκό, Μαυρτανία και Ρωσία.

*από arcadikanea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή