Κώστας Τζιούμης: «Φτιάχνουμε τον Δήμο Τρίπολης του αύριο»

«Ο Δήμος Τρίπολης και η δημοτική αρχή κάνουν τεράστια προσπάθεια να φέρουν χρήματα για νέα έργα και ήδη έχουμε εντάξει έργα 10.000.000 ευρώ, μέσα στους πρώτους 15 μήνες της θητείας μας. Στόχος μας τα επόμενα χρόνια ο Δήμος μας, η πόλη και τα χωριά μας, να αλλάξουν εικόνα» τόνισε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στην καθιερωμένη live επικοινωνία με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (27/12/2020).

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ: Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είχε μεγάλη επιτυχία ο στολισμός στην πόλη, αλλά και στα χωριά, ενώ υπογράμμισε την ορθότητα της απόφασης να αναβαθμιστεί και να στολιστεί το πάρκο με το τρένο στην πλατεία Άρεως. «Αυτή ήταν μια πρόβα για το μέλλον, ώστε να μπορέσουμε να επεκτείνουμε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο πάρκο της πλατείας Άρεως και στο πάρκο πίσω από το δικαστήριο, ώστε η Τρίπολη, τα επόμενα χρόνια, να γίνει το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για ολόκληρη την Ελλάδα».

ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «Στο ΔΑΚ, βάφτηκαν και καλλωπίστηκαν οι χώροι κάτω από τις κερκίδες που ήταν σε άθλια κατάσταση. Για το Κυλικείο, έχει βγει δημοπρασία, ενώ γενικότερα για τις υποδομές ξεκινά ο εργολάβος την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και μέσα στον Ιανουάριο θα υπογραφεί η σύμβαση για τις κερκίδες και το ταρτάν του ΔΑΚ. Μένει σε εκκρεμότητα ο χλοοτάπητας όπου αναζητείται χρηματοδότηση για την αντικατάστασή του. Παράλληλα, υποβάλλουμε στο πρόγραμμα Τρίτσης πρόταση για την αναβάθμιση των ανοιχτών χώρων άθλησης, με δύο νέα γήπεδα μπάσκετ και ένα γήπεδο βόλεϊ.»

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: «Στο πλαίσιο να εξορθολογήσουμε τα έξοδα του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση, μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, για μείωση ενοικίου κατά 1.500 ευρώ το μήνα. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα 9 χρόνια που στεγάζει ο Δήμος τις υπηρεσίες του στο κτίριο της οδού Λαγοπάτη.»

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: «Προχωρήσαμε ένα ευρύ δίκτυο ασφαλτοστρώσεων, το προηγούμενο διάστημα και σταματήσαμε, λόγω καιρού. Θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, μετά την Άνοιξη. Επίσης, γίνονται παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, εξελίσσεται ανάπλαση στην οδό Σπετσεροπούλου, όπου δεν μπορούσε να περάσει πεζός. Εξελίσσονται τα έργα στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, στα Κλωνατζίδικα. Είναι το μοναδικό από τα 39 Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που υλοποιούνται στην Ελλάδα.»

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΚΩΝ: «Τα πάρκα και τα περιαστικά άλση, είναι πλούτος για την περιοχή μας και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στο πρόγραμμα Τρίτσης μια μεγάλη πρόταση αναπλάσεων που περιλαμβάνει την ανάπλαση κεντρικών πάρκων, αλλά και περιστατικών αλσυλλίων.»

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: «Υπάρχει ένα θέμα με το φωτισμό σε όλη την πόλη. Τρέχει μια διαδικασία και μια προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου για να γίνει εκσυγχρονισμός με φωτισμό led. Ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα να πούμε περισσότερα. Είναι σημαντικό και για την εικόνα της πόλης, αλλά και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.»

ΠΑΡΚΙΝΓΚ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ: «Στην πρόταση για τα πάρκα ένα μεγάλο κόμματι αφορά ποδηλατοδρόμους και μονοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης. Θα υποβληθεί η πρόταση στο πρόγραμμα Τρίτσης και ελπίζω να εγκριθεί για να προχωρήσουν αυτά τα έργα. Για την ελεγχόμενη, περιμένουμε την έγκριση από την Αποκεντρωμένη στην Πάτρα και μετά θα υλοποιηθεί με κάρτα στο κέντρο της πόλης. Όταν ξεκινήσει αυτό και έχουμε έσοδα, θα εξετάσουμε την περίπτωση να νοικιαστούν οικόπεδα για παρκινγκ, περιμετρικά της πόλης. Για το χώρο της κάτω αγοράς, έχει ετοιμαστεί η μελέτη και θα βγει η προκήρυξη για το αν υπάρξει κάποιος επενδυτής να κατασκευάσει ένα υπόγειο πάρκινγκ, κάτι όμως που είναι δύσκολο.»

ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: «Υπάρχει μελέτη για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο. Η μελέτη είναι στην περιφέρεια για τις απαραίτητες εγκρίσεις για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και να φτιαχτεί ένας σύγχρονος δρόμος, με φωτισμό, ποδηλατόδρομο και μεγάλα πεζοδρόμια. Είναι άμεση προτεραιότητα για εμάς. Δεν νοείται να υπάρχει τέτοιος δρόμος για το Πανεπιστήμιό μας.»

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ: «Είμαστε δεκαπέντε μήνες δημοτική αρχή και έχουμε εντάξεις νέων έργων περίπου 10.000.000 ευρώ. Καμία άλλη δημοτική αρχή στον Δήμο Τρίπολης, τον πρώτο χρόνο της θητείας της, δεν έχει εντάξει τόσα έργα. Έχουμε υποβάλλει προτάσεις σε όλες τις προσκλήσεις και έχουμε πετύχει αποτέλεσμα, κάτι που δείχνει τη δουλειά που γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.»

ΤΡΙΠΟΛΗ 2021: «Οι εορτασμοί δεν πρέπει να αφορούν μόνο εκδηλώσεις. Για εμάς το 2021 είναι μια ευκαιρία να μείνουν κάποιες υποδομές στον Δήμο Τρίπολης, όμως χρειάζονται χρήματα. Χρήματα πρέπει να διεκδικήσεις. Υποβάλλαμε 7 προτάσεις στη επιτροπή Ελλάδα 2021. Σε μια πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, ειπώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ότι βγαίνει μια πρόσκληση στο πρόγραμμα Τρίτσης με 50.000.000 ευρώ, ποσό πολύ μικρό για όλη την Ελλάδα. Θα έχουμε ασφαλή ενημέρωση σε λίγες ημέρες και τότε θα ανακοινωθεί τι θα χρηματοδοτεί από την Πολιτεία για υποδομές. Μια άλλη πηγή χρηματοδότησης είναι οι ιδιώτες χορηγοί που κάνουμε μια προσπάθεια αλλά κι εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Σε λίγες ημέρες, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, πάντοτε με την αίρεση για το αν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις.»

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ – ΔΕΥΑΤ: «Eντάχθηκε στο πρόγραμμα Τρίτσης ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο 2.500.00 ευρώ για τις περιοχές Φιλικών, ΟΗΕ, ως το γήπεδο του Αστέρα και τον ΟΣΕ. Εντάχθηκε από την ΔΕΥΑΤ και θα δημοπρατηθεί για να προχωρήσει. Έχουμε ετοιμάσει μελέτη για ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή γηπέδου Παναρκαδικού και ΔΑΚ. Θα βγει στο ΕΣΠΑ πρόσκληση και ελπίζουμε να το εντάξουμε εκεί. Παράλληλα, η Περιφέρεια θα προχωρήσει το έργο 5.000.000 ευρώ στα χωριά Νεοχώρι και Ζευγολατιό.”

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ: «Για τα χωριά του Δήμου Τρίπολης, σε 15-16 μήνες έχουν προχωρήσει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που είχαν χρόνια να γίνουν κι αυτό το λένε οι Προέδροι και οι κάτοικοι των τοπικών μας κοινοτήτων. Προγραμματίζουμε έργα πάνω από 6.000.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία, λύνοντας οριστικά ένα σοβαρότατο πρόβλημα που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια. Και λύνουμε το πρόβλημα πρόσβασης σε πολλές απομακρυσμένες αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου μας. Έχουμε δημοπρατήσει και ήδη βγήκε ανάδοχος για αντιπλημμυρικά έργα στα χωριά μας προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. Δεν αφορούν τα μεγάλα ρέματα διότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά μικρότερα ρέματα και χαντάκια. Γίνεται στις δημοτικές ενότητες Μαντινείας, Κορυθίου και Τεγέας και θα ξεκινήσει να υλοποιείται τους επόμενους 1-2 μήνες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή