Δύο μοναδικές ιδέες για τη φετινή βασιλόπιτα

Η Πρωτοχρονιά έφτασε και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τις φετινές βασιλόπιτες. H Ναταλία Καγιαννά από το The Frou Lab μας προτείνει δυο διαφορετικούς τρόπους στολισμού για τη βασιλόπιτα.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή. Για το κέικ της βασιλόπιτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνταγή από τη νότια Ιταλία, ένα αέρινο κέικ αμυγδάλου.

Τα υλικά :

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά
  • 4 ασπράδια
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με  35% λιπαρά
  • 2 κ. γλ. άρωμα πικραμύγδαλου
  • 1 νόμισμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C. Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 28 – 30 εκατ. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, χτυπάτε τα 6 ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε τους κρόκους, το άρωμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε απαλά στο μείγμα των αβγών το μείγμα αλευριού και τη σκόνη αμυγδάλου με προσοχή για να μην χάσει τον αέρα του. Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Μην ξεχάσετε το νόμισμα. Ψήνετε για μια ώρα.

  • Στρογγυλή βασιλόπιτα στολισμένη με χωνάκια παγωτού με λιωμένη σοκολάτα
  • Βασιλόπιτα – δέντρο με γλάσο από ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

4 ασπράδια δηλαδή 130 γρ. παστεριωμένο ασπράδι, 800 γρ. ζάχαρη άχνη, 3-4 κουταλιές της σούπας λεμόνι και μια βανίλια.

Καλή Πρωτοχρονιά και καλή απόλαυση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή