Φοιτητικές εστίες ΕΚΠΑ: οι φοιτητές καταγγέλουν ωμή καταστολή

Η αστυνομία φαίνεται να εισέβαλε στις 6.30 το πρωί στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τα περισσότερα κυρίαρχα ΜΜΕ της χώρας η αστυνομία έκανε μια επιχείρηση εντοπισμού ναρκωτικών. Για τα περισσότερα ΜΜΕ, στόχος ήταν η απομάκρυνση ατόμων που διέμεναν παράνομα στην εστία. Έγιναν 5 συλλήψεις και «κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα. Επίσης, σε άλλο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης».

Όμως, οι φοιτητικοί σύλλογοι που εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για τις συνθήκες σίτισης έχουν άλλη γνώμη για τα γεγονότα. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί από συλλόγους και ομάδες αλληλεγγύης «ξημερώματα παραμονής Πρωτοχρονιάς, η αστυνομία εισέβαλε στις φοιτητικές εστίες τρομοκρατώντας τους φοιτητές. Όπως καταγγέλθηκε από τον ζήλο των αστυνομικών έχουν προκληθεί ζημιές που αποτυπώνονται σε φωτογραφικό υλικό..ελπίζουμε να μη φορτωθούν – κατά τη συνήθη τακτική – σε ταραξίες».

Επισημαίνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν ότι τις τελευταίες μέρες έχει επιβληθεί διακοπή σίτισης, ύδρευσης και διαδικτύου. Όπως λένε οι φοιτητές, η βίαιη διακοπή σίτισης και νερού ήρθε ως απάντηση στη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Οι φοιτητές τονίζουν ότι η κατάληψη που είχε πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες είχε σκοπό την προώθηση αιτημάτων, όπως η βελτίωση των υποδομών και η αποσύνδεση των βαθμολογικών κριτηρίων με την αποδοχή των αιτημάτων παράτασης της παραμονής.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατηγορούν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ για αδιαφορία προς τα προβλήματα των φοιτητών και έλλειψη μέριμνας εν μέσω πανδημίας. Ακόμα, τονίζουν ότι «η Πρυτανεία πρέπει να καταλάβει ότι οι εστίες αποτελούν χώρους κατοικίας ασθενέστερων φοιτητών/φοιτητριών, οι οποίοι δεν μπορούμε να αντιμετωπίζονται ως πελάτες ξενοδοχείου», φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τους εστιακούς φοιτητές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή