ΗΠΑ: «Κόβεται» ο Όμηρος και άλλοι κλασικοί

Στις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής υπάρχει το κίνημα «DisruptTexts» (Διαγραφή κειμένων), το οποίο απορρίπτει κλασικούς συγγραφείς, όπως ο Όμηρος και ο Σαίξπηρ.

Η θεωρία αυτή ισχυρίζεται πως τα παιδιά δεν θα έπρεπε να μελετούν έργα, τα οποία όχι μόνο δεν είναι γραμμένα στην καθομιλουμένη αλλά και που σε αυτά υπερτερούν τα υβριστικά και τα ρατσιστικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα σε σχολείο της Μασαχουσέτης καθηγητές δήλωσαν πως «είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Οδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών».

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι διαβάζοντας τα παιδιά αυτά τα κείμενα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί, κατά κάποιο τρόπο, σύγχυση στην ψυχολογία τους. Αυτό μπορεί να συμβεί διότι τα κείμενα είναι γραμμένα πολλά χρόνια πριν και δεν έχουν σχέση με το σήμερα αφού η κοινωνία και οι τρόποι συμπεριφοράς έχουν αλλάξει.

Ο συγγραφέας Jon Del Arroz είπε «είναι τραγικό πως αυτό το κίνημα ακύρωσης και εξοβελισμού των κλασικών κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους καθιερωμένους εκδοτικούς οίκους». Ακόμα, πρόσθεσε «το να διαγράφεις μεγάλα έργα απλά μειώνει τη δυνατότητα των μαθητών να μορφωθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή