Επίδομα 5.000 ευρώ για τη δημιουργία e- shop – Οι λεπτομέρειες

Αν κάτι έγινε σαφές στην περίοδο click away ήταν ότι τα καταστήματα με χρόνια ψηφιακή οργάνωση κατάφεραν να ανταπεξέλθουν ευκολότερα στην κρίση. Η αγορά της Τρίπολης δεν βασίζεται τόσο στις ψηφιακές τεχνολογίες κυρίως γιατί σε μια μικρή πόλη η εμπιστοσύνη και η ποιότητα είναι οι κατευθυντήριοι παράγοντες για την επιτυχία μιας επιχείρησης.

Στις αντίξοες συνθήκες του click away έγινε κατανοητό ότι η επιχειρηματική επιβίωση είναι πιο δύσκολη από ποτέ και ο ανταγωνισμός πλέον είναι τεράστιος, σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο. Οι επιχειρήσεις ακόμα και στις μικρές κοινωνίες καλούνται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εποχής, τώρα που είναι καταρρακωμένες από τις συνεχόμενες κρίσεις, τώρα που χρωστάνε, τώρα που προσπαθούν, τώρα που ανταγωνίζονται το «μαύρο» εμπόριο μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Τέλος πάντων, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων έχει προαναγγελθεί επίδομα έως και 5000 ευρώ με σκοπό τη δημιουργία  e – shop. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.  Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ:

«Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα βοηθηθούν ώστε να αναπτύξουν ηλεκτρονικά καταστήματα προωθώντας με αυτόν τον τρόπο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας αποτελείται από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και αναμένεται να αφορά αποκλειστικά τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών καλύπτεται από την υφιστάμενη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Το ποσό που πρόκειται να επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή e-shop είναι 80.000.000€, εξαιρετικά υψηλό, γεγονός που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα ψηφιακής αναβάθμισης σε τουλάχιστον 16.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Τα e-shops αποτελούν πλέον μονόδρομο για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας. Με αυτό τον τρόπο δεν απαιτείται φυσική παρουσία των πελατών στο κατάστημα, καθώς οποιοσδήποτε το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει σε παραγγελία απ’ το χώρο του.

Με βάση την πολυετή εμπειρία μας στην οργάνωση και υποστήριξη υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων  η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει την υποβολή της αίτησης υπαγωγής σας καθώς επίσης και την παροχή κάθε είδους τεχνικής βοήθειας αναφορικά με τον εν λόγω έργο, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του.

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρουν τα Νέα Προγράμματα και αναβαθμίστε την επιχείρηση σας με βιώσιμους όρους και προϋποθέσεις.

Εφόσον σας ενδιαφέρει να σας ενημερώσουμε  αναλυτικά για το νέο Πρόγραμμα και καλύπτετε τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2111823461 ή στείλτε μας mail στο info@espa.io.

Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τη μέρα και ώρα που θέλετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κλείστε ένα τηλεφωνικό ραντεβού μαζί μας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή