Τρίπολη : πανδημία, λάσπη αλλά και ελπίδα

από arcadikanea.gr team

Κι αφού σκάβονται οι δρόμοι της πόλης, περιμένουμε όλοι να δούμε το περιβόητο Open Mall -που καλώς να το δεχτούμε- γιατί  είναι πραγματικότητα ότι ήρθε η ώρα η Τρίπολη να αποτάξει τα δυσάρεστα σημεία της. Οι πολίτες αναμένουμε να δούμε περισσότερο προσεγμένους δρόμους, καλό φωτισμό, παγκάκια, κάδους και φυσικά κατασκευές που δεν βουλιάζουν στο ψιλόβροχο. Με απλά λόγια, όλοι επιθυμούμε μια εκσυγχρονισμένη Τρίπολη.

Την ώρα που στα υπαίθρια ή καλύτερα αυτοσχέδια καφενεία, οι γηραιότεροι πολίτες λογομαχούν για το ποιάς Δημαρχίας ιδέα είναι αυτά τα έργα (γιατί από τη Βουλή μέχρι την Κοινότητα, η Ελλάδα κρίνει τους άρχοντες από τα έργα υποδομών), οι έμποροι και επιχειρηματίες κοιτάζουν αμήχανα ο ένας τον άλλον. Ο λόγος είναι ότι το ντεμπούτο του ανοίγματος της αγοράς, θα βρει τους δρόμους σκαμμένους μπροστά από τα καταστήματα σε βαθμό που αυτά δεν θα είναι προσβάσιμα στους καταναλωτές. Τώρα που τα ταμεία είναι άδεια. Λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική γραφειοκρατία και τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την έναρξη εργασιών δημοσίων έργων γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι εύκολο να ορίσει κανείς σαφές χρονοδιάγραμμα για τέτοιες ενέργειες. Ίσως ο Δήμαρχος να μπορεί να επικαλεστεί ότι έργα γίνονται συνέχεια στην πόλη, οπότε όλο κάποιος πλήττεται την εκάστοτε φορά.

Όμως, ας πάρουμε ένα παράδειγμα ατυχών συγκυριών με σοβαρές επιπτώσεις στα καταστήματα. Η Γερμανού Πατρών που αυτές τις μέρες σκάβεται ταχύτατα – αν θέλουμε να μιλάμε ειλικρινά-  για να αναδιαμορφωθεί, είχε ξηλωθεί από εργασίες της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2019 και από τον ΟΤΕ το καλοκαίρι του 2020. Τώρα που μετά από τόσο καιρό τα λιγοστά καταστήματα της οδού είναι έτοιμα να υποδεχτούν κάποιον μέσα στο κατάστημα, ο δρόμος είναι σκαμμένος. Ίσως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τα παραπάνω. Ίσως όμως πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να υπάρχουν ειδικές δίοδοι πρόσβασης στα μαγαζιά κάθε φορά που η εύρυθμη κυκλοφορία ενός εμπορικού δρόμου διακόπτεται λόγω έργων. Όταν πραγματοποιούνταν τα έργα του ΟΤΕ, υπήρχαν ειδικά προστατευτικά γύρω από τα καταστήματα τα οποία αποκαθιστούσαν κάπως τα πράγματα. Ευχόμαστε, ο έντονος ρυθμός των εργασιών να συνεχιστεί προκειμένου το συντομότερο δυνατό να μπορέσουν τα καταστήματα να υποδεχτούν τους πελάτες τους..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή