Καταθέτει σήμερα η Σ. Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα βρεθεί σήμερα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, όπου πρόκειται καταθέσει για όσα κατήγγειλε δημοσίως σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.
Η κατάθεσή της είναι απότοκο της αυτεπάγγελτης παρέμβασης της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον κατονομαζόμενο παράγοντα.

Σημειώνεται ότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, γιατί όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλεται, ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια. Ωστόσο, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν παρενόχληση, κακοποίηση από παράγοντες που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους, σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Σημειώνεται ότι το θάρρρος της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για αθλήτριες και φοιτήτριες που έχουν παρενοχληθεί ή κακοποιηθεί από άτομα με εξουσία στο χώρο δράσης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή