Φ. Γεννηματά: Τελείως λάθος η κυβέρνηση σχετικά με τη φύλαξη των Πανεπιστημίων

«To Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της φύλαξης των Πανεπιστημίων», εξήγησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και σημείωσε ότι συμφωνεί με την θέσπιση κάρτας εισόδου για τους φοιτητές στους χώρους του Πανεπιστημίου. «Κανένας -που δεν έχει δουλειά στο χώρο των πανεπιστημίων- ανεξέλεγκτος. Είναι καθαρή η θέση μας, δημόσια διατυπωμένη και από το βήμα της Βουλής», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Όμως σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν το ΚΙΝΑΛ στέκεται απέναντι στο καθεστώς αστυνομοκρατίας το οποίο προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια.  Η κα Γεννηματά στηριζόμενη στο αυτοδιοίκητο αντιπρότεινε τα Πανεπιστήμια να αναλάβουν την ευθύνη της φύλαξης τους. «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Μπορούν τα πανεπιστήμια να αναλάβουν την ευθύνη να περιφρουρήσουν το χώρο τους. Με ομάδες αστυνομικών, μπορεί να είναι ιδιώτες, αυτά θα αποφασίσουν», είπε η κ. Γεννημετά, τονίζοντας για να «μπει ένα τέλος στην ανομία, να είναι πραγματικά ένας χώρος διακίνησης ιδεών».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συμπλήρωσε πως «ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση είναι τελείως λάθος- οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο, σε σύγκρουση, σε πόλωση, που δεν επιτρέπει τη συνεννόηση και την εξεύρεση λύσης» και προσέθεσε: «Προσπαθήσαμε εδώ και ένα χρόνο να βρούμε λύση, προσωπικά επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας από τότε που μιλούσαμε για το άσυλο. Δεν μας άκουσαν. Μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα από τότε και να είμαστε τώρα ένα βήμα μπροστά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή