Κρέμα Καταλάνα

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. κορν φλαουερ
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900ml γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ρίχνουμε τα 100 ml από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα , ανακατεύοντας και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο γάλα που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς εώς να δέσει η κρέμα.

Γεμίζουμε ατομικά χαμηλά πυρίμαχα μπολ, αφήνουμε να κρυώσουν , και προτού σερβίρουμε , πασπαλίζουμε με ζάχαρη που καίμε χρησιμοποιώντας φλόγιστρο ή τοποθετώντας το μπολ σε πολύ δυνατό γκριλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή