Ριζότο με γκοργκοντζόλα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 3/4 φλιτζάνι ρύζι
  • 3 φλιτζάνια βραστό ζωμό κρέατος, σπιτικό ή του εμπορίου
  • 250 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με βαριά βάση και σωτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν, σωτάρετε το ρύζι για 2 λετπά, προσθέτετε το κρασί και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά.

Μόλις το κρασί απορροφηθεί, αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Εξακολουθείτε να προσθετετε ζωμό ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, χωρίς όμως να λασπώσει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 15-18 λεπτά.

Προσθέτε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύετε καλά. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή