Διαγωνισμός: τα παιδιά γράφουν στίχους και μεγάλοι καλλιτέχνες μελοποιούν

Έναν διαφορετικό διαγωνισμό στιχουργικής παρουσιάζει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει διαγωνισμό δημιουργίας για τα παιδιά.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό δημιουργίας στίχων εμπνευσμένων από τα δικαιώματα του παιδιού, στον οποίο το Δίκτυο καλεί όλα τα παιδιά να λάβουν μέρος. Κάθε παιδί μπορεί να αντλήσει έμπνευση από κάθε ένα διαφορετικό δικαίωμα που περιλαμβάνεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, να συνθέσει στίχους και να τους στείλει στο Δίκτυο, το οποίο θα αναλάβει τη μελοποίησή τους με τη βοήθεια των:

Τατιάνα Ζωγράφου, Άγγελος Αγγέλου, Μπάμπης Στόκας, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Φοίβος Δεληβοριάς, Burger Project, Χρήστου Θηβαίου, Αντώνηςυ Παπαθεοδούλου, Γιώργηςυ Χριστοδούλου, Γιώργου Χαρωνίτης, Δημήτρηυ Μπασλάμ, Μαρία Παπαγεωργίου, Σαββέρια Μαργιολά, Γιώργου Γκώνιας, Αριστείδηυ Μάραντος, Dilema, Νίκου Ζούδιαρης, Σταύρου Σιόλας, Φωτεινή Βελεσιώτου και Κώστα Παρίσσης.

Οι στίχοι λοιπόν θα γίνουν τραγούδια και τα τραγούδια ένα συλλεκτικό βινύλιο για τα δικαιώματα του παιδιού, που θα κυκλοφορήσει με διαφορετικά εξώφυλλα φιλοτεχνημένα από γνωστούς εικονογράφους όπως ο Βασίλης Παπατσαρούχας, Μαρία Μπαχά, Μυρτώ Δεληβοριά, Ίριδα Σαμαρτζή, Χαρά Μαραντίδου, Αχιλλέας Ραζής και Ντανιέλα Σταματιάδη.

Με τον διαγωνισμό ο σκοπός του Δικτύου είναι διπλός: να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά και να ενθαρρύνει τα ίδια τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα δικαιώματά τους, να εμπνευστούν από αυτά και να εκφραστούν δημιουργικά.

Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά μέχρι 18 ετών, είτε ατομικά είτε ομαδικά, στέλνοντας ως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 στίχους στα ελληνικά ή και τα αγγλικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού diktio@ddp.gr. Επιπλέον μπορούν να στείλουν επίσης τους στίχους τους μελοποιημένους.

Ήδη με στίχους που δημιούργησαν οι Νάντα, Τζούντι, Τζάνα, Ηλέκτρα, Φαρσίντ, Άγγελος, Λευτέρης, Ιωάννα, Αχιλλέας, Υακίνθη, Έλενα, Σπύρος, Θανάσης, Μαριέττα, Μαρβίνα, Αμάντα,Κίτα, Ίσρα, Εμμάνουελ, Έμμυ, Αλκυόνη, Φένια και Αντώνης,τα πρώτα τραγούδια, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, είναι πραγματικότητα! Ακούστε τα εδώ!

** Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους όρους του διαγωνισμού στο https://ddp.gr/ta-dikaiomata- mas-ginontai-tragoydi/ και στο τηλέφωνο 210 8846590.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:
Κούλα Πανάγου (+30) 6987584809, e-mail: k.panagou@ddp.gr
Πάνο Χριστοδούλου (+30) 6974515121, e-mail: pchristodoulou@ddp.gr 

Ιστότοπος:www.ddp.gr 

Ακολουθήστε μας:facebook.com/ddp.gr
https://twitter.com/ddp_gr
https://www.instagram.com/network_for_childrens_rights

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή