Σε ένα “αμφιθέατρο του παραλόγου” η πανεπιστημιακή αστυνομία (vid)

Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο, με την συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών, το νομοσχέδιο που αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία παρουσιάζεται σε φοιτητές σε ένα «Αμφιθέατρο του Παραλόγου». «Κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο ως αυτό που είναι και όχι αυτό που δείχνουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ».

Η υλοποίηση του βίντεο γίνεται από τους : Αλέξη Αλεξίου, Αλεξάνδρα Ανδρούσου, ΑΝΜΑΡ, Άκη Γουρζουλίδης, Χρήστο Δούρο, Νίκο Έξαρχο, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Χρήστο Καραμάνη, Κόρα Καρβούνη, Τάκη Καρδάση, Βασιλική Γιολάντα Κήτα, Νίκο Κορωνίδη, Φανή Κουντούρη, Χριστίνα Λαρδίκου, Μανώλη Μανουσάκη, Ειρήνη Μίχα, Νίκη Μπίζου, Αφροδίτη Νικολαΐδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρη Ρουχίτσα, Αντιγόνη Ρώτα, Ναταλία Σουΐφτ, Γιάννη Στάνκογλου, Χρήστο Στέργιογλου, Κώστας Στυλιανού, Γιώργο Τασιούλα, Θανάση Τότσικα, Γιώργο Φουρτούνη, Λάμπη Χαραλαμπίδη, Ελίνα Ψύκου.

Ειδικές ευχαριστίες στον Φοίβο Δεληβοριά.

Το κείμενο της πρωτοβουλίας «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» που συνοδεύει το βίντεο:

Σήμερα (11.2.2021) ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Με αφορμή αυτό το κομβικό γεγονός, ένα σημείο καμπής σε μία ιστορία δύο αιώνων της πανεπιστημιακής ζωής στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε: σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας; μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!

Ως μέλη της Πρωτοβουλίας ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια έχουμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αλλά και χιλιάδες πανεπιστημιακοί από όλη την Ευρώπη αντιτίθενται στο νομοσχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση που επιχειρεί να εφαρμόσει το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, με τα ίδια επιχειρήματα, με τον ίδιο αυταρχισμό.

Αυτές τις δύσκολες ώρες για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο κόσμος του πολιτισμού, παρότι στενάζει κι’ αυτός από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, ήρθε να σταθεί δίπλα μας, δίπλα στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, στο διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο ως αυτό που είναι και όχι αυτό που δείχνουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: Χώρος έρευνας, διδασκαλίας, διαλόγου, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και συνομιλίας με την κοινωνία, χώρος που εμπνέει ανθρώπους με τη φλόγα της ελευθερίας, της δημιουργίας και της προσφοράς ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου παραμονεύει, ας μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή