Γιορτάζουν όντως σήμερα οι ερωτευμένοι;

Γράφει η Γεωργία Κακή

Κάθε χρόνο, καθώς πλησιάζουν τα μέσα Φλεβάρη, και να θες να το αποσιωπήσεις, δεν μπορείς! Οι βιτρίνες γεμίζουν φούξια φορέματα, οι σοκολάτες εορταστικά περιτυλίγματα, τα ανθοπωλεία κόκκινα τριαντάφυλλα, και μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς. Ω ναι! Για όποιον δεν κατάλαβε, κοντοζυγώνει η γιορτή των ερωτευμένων.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

Ο Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης, ήταν ρωμαιοκαθολικός άγιος του 3ου αιώνα. Αποκεφαλίστηκε στη Ρώμη στις 14 Φεβρουαρίου του 273, καθώς σύμφωνα με δημοφιλείς αγιογραφικές αναφορές, πάντρευε στρατιώτες οι οποίοι δεν επιτρέπονταν να νυμφευθούν χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμόν στη Ρωμαιοκαθολική Αυτοκρατορία. Η 14η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα των ερωτευμένων, κατά τον ύστερο Μεσαίωνα, οπότε και άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα.
Κατά το πέρασμα των αιώνων εξελίχθηκε σε μία περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι ανταλλάσουν δώρα και ευχετήριες κάρτες.

Τελικά ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Οι ερωτευμένοι! Ποιοι είναι οι ερωτευμένοι; Είναι οι παντρεμένοι;
Κι αν είναι παντρεμένοι και δεν είναι ερωτευμένοι; Κι αν είναι ερωτευμένοι και δεν είναι παντρεμένοι; Γιορτάζουν; Κι αν ήταν ερωτευμένοι κάποτε και τώρα δεν είναι πια; Γιορτάζουν; Κι αν είσαι ερωτευμένος και δεν είναι αμφίδρομο; Κι αν αυτός που έχεις ερωτευτεί είναι ερωτευμένος με άλλον; Γιορτάζεις; Κι αν είσαι ερωτευμένος με τη ζωή, την τέχνη, τη φύση; Γιορτάζεις;

Η δική μου γνώμη.

Δεν αμφιβάλλω πως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μια «αφορμή», άνδρες και γυναίκες να αγκαλιαστούν, να εκφραστούν, να φάνε μαζί, να ανταλλάξουν δώρα και ευχές ακόμη και όρκους αφοσίωσης και αγάπης. Ακριβώς όπως το ανέφερα : αφορμή. Όταν κάποιος έχει την ευλογία να βιώνει έντονα συναισθήματα – και ο έρωτας είναι
αναμφίβολα ένα απ’ αυτά – δεν έχει ανάγκη επίπλαστες επετείους για να τα εξωτερικεύσει. Εκείνος που η αγάπη και ο έρωτας ρέουν στις φλέβες του, γιορτάζει κάθε μέρα. Τα μάτια του λάμπουν από χαρά. Προσφέρει λουλούδια σε ανύποπτο χρόνο απλά και μόνο επειδή το ένιωσε κι όχι γιατί το επιβάλλει η ημέρα. Σιγοψιθυρίζει «σ’ αγαπώ» στον σύντροφό του πριν κοιμηθεί, κάθε βράδυ, όχι μόνο απόψε.
Ας γιορτάσουμε λοιπόν την ημέρα των ερωτευμένων αλλά πάντα να θυμόμαστε πως για όσους από εμάς αγαπάμε πραγματικά, δεν είναι παρά μια μέρα όπως όλες οι άλλες … απλά με περισσότερα ροζ μπαλόνια!

Αφιερωμένο σε όλα τα ερωτευμένα
και ερωτεύσιμα πλάσματα εκεί έξω…

Ευχαριστώ το ανθοπωλείο
Άνθη – Φυτά Ζέρμπερα
για τα όμορφα λουλούδια και
μπαλόνια της φωτογραφίας

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος είχε προτείνει νά γιορτάζουμε σιίς 13 Φεβρουαρίου,τών αγίων τής Εκκλησίας μας, Ακύλα καί Πρίσκιλας, ενός πολύ αγαπημένου ζευγαριού στήν Κόρινθο τών χρόνων τού Αποστόλου Παύλου,πού είχε φιλοξενηθεί στό σπίτι τους κατά τήν εκεί παραμονήτου καί είχε θαυμάσει τήν μεταξύ τους αμοιβαία αγάπη! Μιά τέτοια αγάπη εύχομαι νά βρείς καί σύ στή ζωή σου, αγαπημένη μου Γεωργία, καί άς γιορτάζει όποτε θέλεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή