Οι καταυλισμοί των προσφύγων θαμμένοι κάτω από τα χιόνια

Ντοκουμέντα από τις προσφυγικές δομές σε όλη την Ελλάδα δείχνουν τις εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης.

Οι πρόχειρες σκηνές στις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες φαίνονται να έχουν θαφτεί κάτω από τα χιόνια. Παράλληλα, οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα αναφέρουν διακοπές ρεύματός. Οικογένειες, μωρά παιδιά και έγκυες γυναίκες καλούνται σε συνθήκες ψύχους να μείνουν εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εικόνες μέσα από τον καταυλισμό της Μαλακάσας που μένουν πολλοί ευάλωτοι πρόσφυγες και οικογένειες έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη», όπως τονίζει δεν υπάρχει ρεύμα από χθες το βράδυ.

Αναλυτικά η δημοσίευση της εφημερίδας:

“Χωρίς ρεύμα το στρατόπεδο της Μαλακάσας από χθες το βράδυ. Όλος ο καταυλισμός βρίσκεται θαμμένος κάτω από τα χιόνια και για τους πρόσφυγες που ζουν στη Μαλακάσα αυτό σημαίνει τρομακτικές συνθήκες διαβίωσης. Παρόλο που δεν υπάρχουν πια εκτεθειμένες σκηνές, τα νέα κοντέινερ δεν έχουν μπάνια.

Όσοι στεγάστηκαν πρόσφατα σε κοντέινερ αναγκάζονται να βγαίνουν έξω στο χιόνι για να πάνε στα κοινόχρηστα ντους ή στις κοινόχρηστες τουαλέτες. Τα πλυσταριά για χέρια και πιάτα εξακολουθούν και είναι υπαίθρια. Χωρίς ρεύμα όλα τα κοντέινερ, νέα και παλιά, είναι παγωμένα.

Όπως τονίζουν πρόσφυγες που ήρθαν σε επικοινωνία με την Εργατική Αλληλεγγύη, μέσα στο στρατόπεδο υπάρχουν νεογέννητα μωρά που κινδυνεύουν από το κρύο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή