Καταφύγιο Αναμνήσεων… | Από την Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου

Είναι 10 το πρωί. Βαλίτσες μπαίνουν μέσα, παπουτσοθήκες τακτοποιούνται, από παντού ακούγονται παιδικές φωνές και κραυγές ομάδων. Ο αέρας πλημμυρίζει από τη ζεστή μυρωδιά του ψημένου δεκατιανού. ‘’Μάλλον σπανακοπιτάκια. Πάμε πάμε γρήγορα! Ίσως προλάβουμε και δεύτερο.’’ Μέχρι που ακούγεται η φωνή από το μικρόφωνο. Και η μουσική αρχίζει να παίζει δυνατά. Όλα μπαίνουν σε μία τάξη…

Καλωσήλθατε, στην καρδιά ενός αθλητικού πρωινού στην Sportcamp. Το καταφύγιο των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι, βρίσκεται η Sportcamp, μια αθλητική παιδική κατασκήνωση. Η δικιά μας κατασκήνωση. Το μέρος, όπου εδώ και 40 χρόνια, θα περάσουν τα καλοκαίρια τους χιλιάδες παιδιά. Θα μάθουν να κολυμπούν. Να χορεύουν. Να φτιάχνουν Scooby doo και πλέξυ
φλέξυ, για τη μαμά που θα έρθει στο επισκεπτήριο του Σαββάτου.

Ο καιρός περνά και οι παρέες του καλοκαιριού συναντιούνται και το χειμώνα. Κοιτώντας φωτογραφίες και ψαχουλεύοντας λίγο στα κουτιά του Αυγούστου, πάντα θα θυμούνται τη Sportcamp σαν ένα καταφύγιο αναμνήσεων, φιλίας, ανεξαρτησίας, αυτονομίας και απόλυτης ξεγνοιασιάς.

Η Sportcamp είναι το μέρος που ξεχειλίζει χαμόγελα, συμβουλές, αγάπη για την τέχνη, αθλήματα, τρέλα, σκανταλιές και άπειρα ξεκαρδίσματα. Είναι το μέρος, ,που πάντα κάποιος θα είναι δίπλα σου το πρώτο βράδυ που θα σου λείπει η μαμά σου. Είναι οι φίλοι σου, που θα ετοιμάσετε μαζί ένα χορευτικό για τη βραδιά των ταλέντων, η σκιά του ομαδάρχη στην πόρτα που σημαίνει πως πρέπει να σβήσουν οι φακοί και να πούμε ‘’όνειρα γλυκά’’.

Τα μπουγέλα, τα τραγούδια γύρω από τη φωτιά την τελευταία μέρα. Η χαρά της ομάδας, της συνεργασίας, της συμμετοχής. Η μαγεία του μαζί, του ανήκειν, του συμπορεύεσθαι. Η καλοκαιρινή μας οικογένεια.

Σε όλους αυτούς που δημιούργησαν και δουλεύουν για να υπάρχει αυτό το μαγικό μέρος. Σε όλους αυτούς, που πάντα το προηγούμενο βράδυ, έχουν αυτό το γλυκό τσίμπημα ανυπομονησίας και προσμονής στο στομάχι.

Στην παρέα μου, που αρχίζει να μιλά για καλοκαίρια ενώ ακόμα τα χιόνια δεν έχουν λιώσει καλά καλά.

Στους γονείς μου, που πριν 20 χρόνια, ανακάλυψαν το δρόμο, γι’ αυτό το απίστευτο καταφύγιο καλοκαιρινών αναμνήσεων.

Δεν αφήνουμε την Sportcamp,
Είναι η χώρα του ποτέ,
Όπου κανείς δεν μεγαλώνει,
Μένει παιδί για πάντοτε….

Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή