Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών

Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 18:00 το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων κι η ομάδα συνηγορίας του (Self – Advocacy Team) διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην κοινωνία.

Μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει περισσότερες και μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην τοπική κοινωνία; Ποιά η αξία κι η σημασία των Συμβουλίων Ένταξης ως συμβουλευτικά όργανα της εκάστοτε δημοτικής αρχής; Ποιές καλές πρακτικές παρατηρούμε σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Αυτά κι άλλα πολλά αναμένεται να συζητηθούν με τους παρακάτω προσκεκλημένους:- κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων- κ. Δημήτρης Καρύδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά- κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας- κ. Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Αττικής- κ. Γιακούμπ Κιμπάιντα, Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης “Mosaico Azioni per i Rifugiati” στην Ιταλία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Refugees’ Ideas & Solutions for Europe (RISE).- κ. Χάλα Ακάρι, μέλος της ομάδας συνηγορίας του European Council for Refugees & Exiles (ECRE) και του Δικτύου Refugees’ Ideas & Solutions for Europe (RISE). Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Πρόεδρος της κοινότητας του Κονγκό στην Ελλάδα κι επικεφαλής της ομάδας συνηγορίας (SAT), κ. Ζαν Ντιντιέ Τοτό Τομ – Ατα.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα του zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και της ομάδας συνηγορίας στο Facebook.

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά κι από τα αγγλικά στα ελληνικά και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ελληνικού παραρτήματος του ιδρύματος Rosa – Luxembourg – Stiftung.

Συντονιστείτε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή