Κώστας Τζιούμης: «Συμβάλλουμε με την ΔΕΥΑΤ στην ανίχνευση του κορονοϊού στα λύματα της Τρίπολης»

Σε εργαστηριακή ανάλυση λυμάτων για ανίχνευση του ιού SARS-COV2 προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ).
Για το λόγο αυτό, υπογράφτηκε η σχετική απόφαση και έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαιτούμενες ενέργειες ανάλυσης στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Τρίπολης, που αφορά το σύνολο του 2021.


Οι αναλύσεις στα λύματα αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό επιδημιολογικό εργαλείο όσον αφορά την εκτίμηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα,σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και δομές, καθώς και εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης και επιτήρησης της μείωσης της διασποράς.


Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε τα εξής: «Ο τακτικός έλεγχος των λυμάτων για κορονοιό SARS-COV2, μπορεί να αναδείξει σημαντικές πληροφορίες για την εξάπλωση του COVID-19 στον ανθρώπινο πληθυσμό και την τάση των ενεργών κρουσμάτων.Αποτελεί ένα εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης του ιικού φορτίου και συμπληρώνει αποτελεσματικά την κλασική ιατρική επιδημιολογική επιτήρηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή