Η αδικαιολόγητη αμέλεια του Ελληνικού Προξενείου στην υπόθεση εξαφάνισης του Τριπολίτη Διονύση

Η οικογένεια του Διονύση Αγγελάκου τον αναζητούσε από τον Φεβρουάριο και το Ελληνικό Προξενείο στην Γερμανία κινητοποιήθηκε μόνο όταν μπήκε και η Europol στην υπόθεση.

 Η εκπομπή «Φως Στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη έφερε στο φως αρκετές πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του Διονύση Αγγελάκου, ο οποίος πέθανε στην Γερμανία και αποτεφρώθηκε, χωρίς η οικογένειά του να λάβει καμία σχετική ενημέρωση, καθώς το Ελληνικό Προξενείο δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και στα e-mails των αρχών της Φρανκφούρτης.

Ο Διονύσης αποφάσισε να φύγει το Φεβρουάριο του 2019 στη Γερμανία για δουλειά. Από τις 16/2 έως και τις 23/2 η επικοινωνία του με τους οικείους του ήταν καθημερινή, μέχρι τη στιγμή που κόπηκε απότομα. Τότε λοιπόν είχε βρεθεί νεκρός στην άκρη ενός ποταμού στο Ντάρμσταντ, έχοντας πάνω του όλα τα προσωπικά στοιχεία. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Προξενείο. ΣΤην εκπομπή αναφέρθηκε πως κανείς δεν απάντησε κι έτσι στάλθηκε email στο Ελληνικό Προξενείο για να γνωστοποιηθεί ο θάνατος του και να ενημερωθεί η οικογένεια του. Το Ελληνικο Προξενείο δεν έδωσε καμία απάντηση, ούτε στο email.

Επομένως, η Γερμανική αστυνομία, ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία. Κράτησε την σορό του σε ψυγείο και 6 εβδομάδες μετά προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Η μητέρα του Διονύση εκείνες τις μέρες επισκέφτηκε την κόρη της που ζούσε στην ίδια πόλη στη Γερμανία, περιμένοντας κάποιο νέο του. Βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι από τη ζωή του, επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως. Ειδοποιήθηκε η EUROPOL και για ενάμισι χρόνο η μητέρα και τα αδέλφια του Διονύση Αγγελάκου τον αναζητούσαν μάταια.

Απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» και όταν η εκπομπή βρέθηκε στην Τρίπολη, τότε ταρακουνήθηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το Ελληνικό Προξενείο για να πάρουν τον Οκτώβριο του 2020 την απάντηση πως ο Διονύσης είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε.

Δριμύ «κατηγορώ» απευθύνει ο αδελφός του άτυχου νέου που αποτεφρώθηκε «από αμέλεια του ελληνικού Προξενείου».

«Έφυγε στη Γερμανία με σκοπό να βρει κάποια δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα το κινητό του ήταν κλειστό και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Οι τοπικές Αρχές έκαναν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν το ελληνικό Προξενείο, το οποίο όμως δεν ειδοποίησε κανέναν γιατί δεν έλαβαν όπως είπαν, το email της γερμανικής αστυνομίας. Τον αναζητούσαμε και ενώ περιμέναμε να βγει η εκπομπή σας, πήραμε την απάντηση που ψάχναμε επί ενάμισι χρόνο. Έχουμε όλες τις αποδείξεις και θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου. Τον αποτέφρωσαν χωρίς να μας ενημερώσει κανείς και τώρα δυσκολευόμαστε να φέρουμε πίσω ότι απέμεινε από τον άνθρωπό μας.».

Σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή με το ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης που είχε τη δικαιοδοσία, απάντησαν πως ο ρόλος τους είναι διαδικαστικός και σταματά στο να δώσει στην οικογένεια το πιστοποιητικό θανάτου του.

Με πληροφορίες από την εκπομπη Φως στο Τούνελ και το gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή