ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ | του Κ. Μαντζάγη

Ήταν 10 Μαρτίου του 2020, όταν για πρώτη φορά απαγορεύτηκαν ρητά οι άσκοπες μετακινήσεις. Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν για δύο κρίσιμες εβδομάδες, με το πέρας των οποίων θα γυρνούσαμε στην κανονικότητα. Σήμερα είναι Κυριακή 14 Μαρτίου του 2021, έχουν περάσει πολλές κρίσιμες εβδομάδες, ένας χρόνος κρίσιμων εβδομάδων για την ακρίβεια με την απαγόρευση όχι απλά να μην χαλαρώνει, αλλά κάθε βδομάδα να γίνεται όλο και πιο βάναυση. Για όλους;

Αν κρίνει κάποιος από το περιεχόμενο των ειδήσεων στα κανάλια εθνικής εμβέλειας αλλά και στις εφημερίδες των εκδοτικών κολοσσών, η απάντηση είναι ναι, και όποιος δε συμμορφώνεται με τα μέτρα, πληρώνει πρόστιμο. Δυστυχώς όμως για κάποιους –που θα κατονομαστούν αργότερα– δεν υπολόγισαν μία πολύ σημαντική παράμετρο. Τα τελευταία 46-54 χρόνια –το νούμερο είναι τυχαίο, μην κάνετε πράξεις για τις χρονολογίες– υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και κάθε πολίτης σχεδόν έχει κι από έναν υπολογιστή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγάλει οπτικοακουστικό υλικό και να το ανεβάσει απευθείας σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Δυστυχώς λοιπόν για όλους εμάς τους πληβείους, μία ομάδα ανθρώπων έχει βάλει ως στόχο να βαφτίσει “παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου” τα μάτια μας και τα αυτιά μας, προσβάλλοντας όχι μόνο το ήθος όλων όσων έχουν αντίθετη άποψη τσουβαλιάζοντάς τους, αλλά και τη νοημοσύνη μας υποστηρίζοντας ότι τίποτα από αυτά που βλέπουμε κι ακούμε δεν ισχύει. Σε περιπτώσεις, που καθίσταται αδύνατο να μας βγάλουν τρελούς, επιστρατεύεται η τακτική της στοχοποίησης του θύματος σε πανελλήνια μετάδοση, και στην ακραία περίπτωση που η λαϊκή οργή δεν κατευνάζεται με προπαγάνδα, διαλέγουν ένα αναλώσιμο πιόνι, το οποίο και οδηγούν στη δικαιοσύνη. Τη δική τους δικαιοσύνη όμως, που δεν κάνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διατάσσει κρυφές Ε.Δ.Ε. και εξαφανίζει μάρτυρες.

Τι γίνεται λοιπόν σε έναν ολόκληρο χρόνο καραντίνας; Κρατικό χρήμα μοιράζεται σε εκδότες είτε με διαγραφή οφειλών είτε με πρόφαση την ενημέρωση για τον κορονοϊό, με στόχο την αποσιώπηση του αντίλογου και δημιουργούνται τάγματα ασφαλείας στην ΕΛ.ΑΣ. με προσλήψεις που δίνουν όπλα σε ανεκπαίδευτους και απαίδευτους στην πλειονότητά τους ανθρώπους με στόχο την πλήρη καταστολή του. Κι όλα αυτά εν όσο το εθνικό σύστημα υγείας όχι απλά νοσεί, αλλά βρίσκεται με το ένα πόδι στην τάφο καθώς δεν υπήρχε Μ.Ε.Θ. για να φιλοξενηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή