Γιάνης Βαρουφάκης: Αυτή η σύμβαση υπογράφεται μόνο από μπανανίες

Συντάκτης: arcadikanea.gr

«Σύμβαση μπανανίας». Αυτόν τον χαρακτηρισμό επιφύλαξε για την συμφωνία ανάμεσα στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» και το ελληνικό δημόσιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο γραμματέας του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση.

Όπως εξήγησε ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό «τέτοια σύμβαση δεν θα υπογραφεί ποτέ από τον ομόλογο σας στην Γερμανία. Τέτοιες συμβάσεις υπογράφονται μόνο σε αποικίες». Επεσήμανε ότι στην σύμβαση «υπάρχει το μεγάλο κόστος για την ελληνική πολιτεία γιατί ουσιαστικά μιλάμε για μία μπανανία».

Εξήγησε ότι με τις διατάξεις της σύμβασης «εξασφαλίζετε την ασυλία στα αρπακτικά και το δικαίωμα στην αυτοαξιολόγηση». Αναφερόμενος μάλιστα στα οφέλη που επικαλείται η κυβέρνηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «το έξοδο που θα έχει το κόστος για το ελληνικό κράτος από αρσενικό και το κυάνιο που χρησιμοποιείται κανείς δεν το υπολογίζει» και «το κόστος θα το καταβάλλει ο ελληνικός λαός μακροπρόθεσμα». Ακόμα σχολιάζοντας τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για αύξηση των θέσεων εργασίας είπε πως «όταν πρόκειται για τις θέσεις εργασίας της ΛΑΡΚΟ εκεί να κλείσουν, να πουληθεί όσο – όσο. Οι θέσεις εργασίας της «Ελληνικός Χρυσός» είναι ιερές».

Επιπρόσθετα, ο γραμματέας του Μέρα25 αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου σημειώνοντας πως με αυτές «το ελληνικό δημόσιο δεν θα έχει το δικαίωμα να κρίνει το αν τα κέρδη μιας εταιρίας είναι υπερβολικά η πρέπει να γίνει κάποια απαλλοτρίωση», εξηγώντας ότ «θεσπίζεται ελεγκτής με υπόδειξη της εταιρίας» για ζητήματα περιβαλλοντικής ασφάλειας. Αναφέρθηκε επίσης σε ρήτρα που λέει ότι το κράτος διασφαλίζει επαρκές συνάλλαγμα στην «Ελληνικός Χρυσος» ώστε να επαρκεί για την εξαγωγή των κερδών της, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί πρόβλεψη «για την περίπτωση που βγούμε εκτός Ευρώ». Συνολικά ο Γιάννης Βαρουφάκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ασυδοσία κατά του δημοσίου και υπέρ του ιδιώτη που να μην την νομοθετείτε».

*με πληροφορίες από το vouliwatch.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή