Ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς κατά δύο εβδομάδες

Οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά, είπε η Νίκη Κεραμέως ενώ για την παράταση του σχολικού έτους ανέφερε οτι υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί για 15 μέρες. Τι είπε για το voucher των 200 ευρώ.

“Στόχος μας είναι να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα γυμνάσια και τα λύκεια την οπιοία συζητάμε με τους ειδικούς κάθε εβδομάδα” ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώνστας στο Mega σχετικά με την παράταση της σχολικής χρονιάς, είπε οτι υπάρχει τέοιο ενδεχόμενο για 15 μέρες ενώ διευκρίνισε οτι οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις είπε οτι αυτές θα γίνουν εντός του Ιουνίου με την εξεταστέα ύλη να έχει μειωθεί κατά 25%.

Για τις απουσίες, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Αναφορικά με το voucher των 200 ευρώ, το οποίο αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ, είπε οτι τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές ενώ για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή