Έργα στη Μαντινεία: Ολημερίς το χτίζανε…το βράδυ γκρεμιζόταν

Συντάκτης: arcadikanea.gr team

Στο δρόμο προς την Αρχαία Μαντίνεια ετοιμάζεται ένα έργο με σκοπό την αποφυγή πλημμύρων στον κάμπο της περιοχής. Εδώ και περίπου ένα μήνα έχουν ξεκινήσει οι σχετικές εργασίες και ανασκευάζονται δύο γεφύρια με σκοπό την καλύτερη ροή του νερού στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι της περιοχής παραπονιούνται για την αργοπορία των εργασιών αλλά κυρίως για την έλλειψη ασφαλούς εναλλακτικής διαδρομής δεδομένου ότι ο κεντρικός δρόμος προς Αρχαία Μαντινεία παραμένει κλειστός.

Πιο συγκεκριμένα,  οι κάτοικοι των χωριών Αρτεμισίου, Παλαιόπυργου, Πικερνίου και Κανδήλας ταλαιπωρούνται εδώ και ένα μήνα οδηγώντας σε μια παράκαμψη που περνά μέσα από τον οικισμό Μηλιά, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, γιατί η διαδρομή περιστοιχίζεται από μεγάλα χαντάκια. Η παράκαμψη είναι ένας δρόμος αγροτικός, μόνο για ένα όχημα και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο Ι.Χ. Μεταξύ των πολλών άλλων δυσκολιών κίνησης σε αυτό το δρόμο, η συνάντηση δυο αυτοκινήτων με πορεία διαφορετικής κατεύθυνσης είναι δύσκολη υπόθεση και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη.

Ας δεχτούμε λοιπόν ότι χρειάζεται τόσος χρόνος για την υλοποίηση των νέων έργων, γιατί δεν εξασφαλίστηκε μια ασφαλής εναλλακτική διαδρομή;

Φωτογραφία που τράβηξε κάτοικος της περιοχής στο δρόμο που γίνονται τα έργα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή