Κώστας Τζιούμης | “Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα με στόχο την οργάνωση και τη βελτίωση της ζωής των δημοτών”

Η Δημοτική Αρχή μένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της και πάντοτε αρωγός των δημοτών της, συνεχίζει να ενημερώνει τους συμπολίτες της, σχετικά με τα εργαλεία χρηματοδότησης και τους τρόπους εξεύρεσης πόρων με γνώμονα την επιτέλεση έργων και λύση προβλημάτων. Μέσα στις σκληρές συνθήκες που, δυστυχώς, βιώνουμε, προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο και για το λόγο αυτό, κάθε προσπάθειά μας κοινοποιείται με κάθε τρόπο στους πάντες. Ήδη, σε σχέση με το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», καταθέσαμε προτάσεις για την έγκριση και χρηματοδότηση έργων:

1.Στην πρόσκληση ΑΤ04,πρόταση με θέμα: «Γωνιές Ανακύκλωσης και εξοπλισμός διακριτής συλλογής στο Δήμο Τρίπολης», προϋπολογισμού 1.560.850,00€. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει δύο υποέργα:


α) Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού Ανακύκλωσης. Για τη δημιουργία του δικτύου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών θα δημιουργηθούν, έξι έξυπνες γωνιές ανακύκλωσης με ανταποδοτικό σύστημα, δέκα γωνιές ανακύκλωσης για σχολεία κλπ, όπου οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν ανακυκλώσιμα υλικά και με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα θα ζυγίζονται και θα έχουν ανταποδοτικά οφέλη. Επίσης προμήθεια του απαραίτητου κινητού εξοπλισμού, οχήματα κλπ για τη λειτουργία του δικτύου ανακύκλωσης.


β) Οργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας. Οι εν λόγω δράσεις περιλαμβάνουν το σχεδιασμό έντυπου υλικού ενημέρωσης, καθώς και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενημέρωσης των μαθητών για θέματα διαχείρισης αποβλήτων, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

2. Στην πρόσκληση ΑΤ04,πρόταση με θέμα «Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης (Smart CITY) του Δήμου Τρίπολης», προϋπολογισμού 990.000,00€. Η εν λόγω πρόταση περιλαμβάνει δύο υποέργα:


α) e-Tripoli Πύλη ψηφιακής αμφίδρομης ενημέρωσης και επικοινωνίας – Ολοκληρωμένες και Απομακρυσμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Δημότη και Επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 175.000,00€. Το συγκεκριμένο υποέργο αφορά τη δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής e-πλατφόρμας “e-Tripoli” για την εξ αποστάσεως καθημερινή ενημέρωση, επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τρίπολης. Θα προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης και συναλλαγής του δημότη και των επιχειρήσεων, σε θέματα αιτημάτων, πληρωμών, ψηφιακών πιστοποιητικών, επικοινωνία με τις υπηρεσίες κλπ.


β) Εφαρμογές ψηφιακής προβολής, ανάδειξης και προώθησης πολιτιστικού, τουριστικού αποθέματος και προώθησης της τοπικής οικονομίας, προϋπολογισμού 815.000,00€. Το υποέργο αυτό αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογών προβολής του τουριστικού και πολιτιστικου αποθέματος της περιοχής, καθώς και στη δημιουργία ψηφιακού προϊόντος για την ενίσχυση – τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου μας.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε τα εξής: “η διευκόλυνση της επικοινωνίας των πολιτών με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης, αποτελεί καίριο στόχο για τη Δημοτική μας Αρχή. Η χρήση των νέων τεχνολογιών αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών. Ιδιαιτέρως η χρήση των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας κυρίως στον τουρισμό, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, δίνοντάς μας σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη χρήση των διαδικτυακών και ηλεκτρονικών εφαρμογών οδηγούμαστε σταθερά στην οργάνωση και βελτίωση της ζωής των πολιτών μας, παρέχοντας ποιότητα, ίσες ευκαιρίες και εν τέλει ασφάλεια σε καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής και περιβαλλοντικής συνθήκης».

Κώστας Τζιούμης
Δήμαρχος Τρίπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή